ELENA UDREA a ieşit de la DNA. Procurorii o acuză de spălare de bani şi fals în declaraţii VIDEO

| 29 ian, 11:15

Elena Udrea a spus la ieşirea din sediul DNA că nu a dat nicio declaraţie în faţa procurorilor, pentru că vrea să i se prezinte mai întâi dosarul. DNA e emis un comunicat oficial în care anunţă că Udrea este urmărită penal pentru săvârşirea infracţiunilor de spălare de bani şi fals în declaraţii de avere.

UPDATE: Elena Udrea a refuzat să facă declaraţii în faţa procurorilor DNA şi, potrivit unor surse, ea va reveni mâine la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

"Nu am dat declaraţie, am solicitat întâi să văd dosarul. Am mai stat, au mai venit avocaţii din dosar. O să se ocupe avocatul.

Eu pe declaraţia de avere am spus exact cum a fost. Nu pot să declar dacă o persoană nu îţi spune.  Cel mai bine este să fie întrebat domnul Dorin Cocoş", a declarat Elena Udrea la ieşirea de la DNA.

Potrivit unor surse judiciare citate de stiripesurse.ro, Elena Udrea a fost pusă sub control judiciar. Ea este cercetată în dosarul Microsoft, pentru spălare de bani şi fals în declaraţii.

Procurorii o acuză că nu a trecut mai multe sume de bani în declaraţiile de avere, deşi banii au trecut printr-o firmă de la care ea lua dividende.

UPDATE: Câţiva protestatari adunaţi în faţa DNA scandează lozinci, cerând condamnarea la închisoare a Elenei Udrea, dar şi a fostului premier  Emil Boc.

De asemenea, în faţa instituţiei se află şi poliţişti şi jandarmi, pregătiţi să intervină în eventualitatea în care lucrurile scapă de sub control.

UPDATE: Procurorii DNA au făcut o analiză şi au conchis că în perioada 2009-2013 Dorin Cocoş ar fi primit 9 milioane euro mită pentru intervenţia sa în favoarea unui distribuitor de licenţe Microsoft. Din aceşti bani, Elena Udrea şi Cocoş ar fi achiziţionat mai multe imobile, ceea ce, explică procurorii, reprezintă infracţiunea de spălare de bani, potrivit gândul.info În plus, oamenii legii spun că în declaraţia de avere nu au fost trecuţi toţi banii şi nu poate şi vorba de omisiune având în vedere sumele mari.

UPDATE: Elena Udrea a fost adusă cu mandat la sediul DNA, pentru a fi audiată de procurori. Preşedinta PMP, Elena Udrea, este acuzată de săvârșirea infracțiunilor de spălare de bani și fals în declarații de avere în Dosarul Microsoft, potrivit Agerpres.

UPDATE: Potrivit România TV, Elena Udrea a fost ridicată de procurori de pe stradă şi dusă cu maşina acestora la sediul DNA. Totodată, preşedinta PMP Elena Udrea a transmis un mesaj pentru România TV, potrivit căruia ea trebuie să dea declaraţii în Dosarul Microsoft.

Înainte de a merge la DNA, Elena Udrea a postat un mesaj pe pagina sa de Facebook. 

Citeşte şi: Elena Udrea, despre dosarul Microsoft: Sunt informaţii care ar CUTREMURA profund ţara

"În această dimineaţă, am fost invitată în persoană (a se citi "cu mandat") de procurori la DNA pentru a oferi lămuriri. Mă surprinde oarecum decizia lor de a proceda astfel având în vedere că m-am arătat în permanenţă dispusă să colaborez cu anchetatorii şi să lămuresc lucrurile pe care le cunosc în diversele speţe care se află în analiză. Evident că aşa voi şi proceda.", a scris Elena Udrea pe Facebook.



Elena Udrea a fost dusă cu mandat la DNA în această dimineaţă, informează România TV. Cel mai probabil, preşedintele PMP trebuie să dea declaraţii  în dosarul Microsoft.

Citeşte şi: Elena Udrea nu mai are NIMIC de pierdut! Dezvăluiri EXPLOZIVE din spatele cortinei

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
30 ian, 12:48
Dan Slugarescu
urmeaza.....sa vedem
Victor Ponta: „Da, domnu’ director!
Dorin Cocoș: „Domnu’ președinte (Ponta era președinte al TSD, n.r.), ce faci?”
Victor Ponta: „Ordonați! Sunt la Sibiu”
Dorin Cocoș: „Poate îl suni și tu pe asociatul tău, spune-i că din nou i s-a trimis chestia aia. Poate de data asta o trimite cum trebuie”
Victor Ponta: „E plecat în Austria. Când se întoarce”
Dorin Cocoș: „Te rog io…”
Victor Ponta: „Eu îl rog, dar te rog și pe tine să te duci să dați o mână…”
Dorin Cocoș: „Dăm o mână, dar uite, spune-i că am acuma nevoie de chestia aia”
Victor Ponta: „Io îi spun, dar vreau să te duci să-i spui și tu”
Dorin Cocoș: „Îi spun și eu, dar…”
Victor Ponta: „Că eu i-am spus și… A fost atât de reticent încât n-am înțeles care e problema, știi?”
Dorin Cocoș: „Da mă! OK!”
Victor Ponta: „Și mamă cum m-a înjurat el pe mine, la mine în birou și nu știu ce… Deci te rog eu… Hai să o rezolvi și tu!”
Victor Ponta a lucrat pentru Dorin Cocoș. În calitate de avocat, actualul prim-ministru al României a prestat servicii juridice pentru familia Elenei Udrea, începând din perioada în care aceasta era șefa Cancelariei Prezidențiale.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ