UPDATE Elena Udrea, despre DEMISIA lui Cristian Diaconescu din PMP

| 18 aug, 2014

Preşedintele PMP, Elena Udrea, a declarat luni că regretă plecarea lui Cristian Diaconescu din partid, adăugând că acesta a fost doar propus nu şi votat de conducerea formaţiunii pentru a intra în cursa electorală pentru Cotroceni.

'Era necesară, statutară dezbaterea de mâine în Colegiul Director şi competiţia internă', a precizat Elena Udrea.

Ea a spus că este pregătită să-şi asume candidatura la alegerile prezidenţiale, în calitate de preşedinte al PMP.

'Regret decizia domnului Cristian Diaconescu de a candida independent, de a pleca din PMP, cu atât mai mult cu cât se întâmplă înaintea zilei de mâine, când convenisem să avem o dezbatere în interiorul partidului şi să decidem prin vot care este cea mai bună soluţie pentru PMP de a intra în competiţia pentru Preşedinţia României. Este şi statutar lucrul acesta. Domnul Cristian Diaconescu a fost doar desemnat candidat, a fost doar propus, nu a fost şi votat, iar statutul partidului spune că votul pentru candidat se dă în Colegiul Naţional. Deci eram oricum obligaţi să avem acest Colegiu şi să votăm candidatul PMP pentru Preşedinţia României', a precizat Udrea.

Ea a adăugat că orice partid doreşte să meargă cu cea mai bună soluţie, lucru valabil şi pentru Mişcarea Populară. 'Ca urmare, era necesară, legitimă, statutară dezbaterea de mâine şi competiţia internă care se crea', a explicat preşedintele PMP.

 

CITESTE SI Este oficial: Cristian Diaconescu va candida ca independent la Preşedinţie


Elena Udrea a susţinut că este pregătită să-şi asume candidatura la Preşedinţia României. 'Aşa cum spun de mult timp, sunt candidatul care îl poate învinge pe Victor Ponta, îl pot bate pe Victor Ponta în orice competiţie, inclusiv în cea pentru Preşedinţia ţării. Vom avea o dezbatere mâine şi vom vota, pentru că aşa spune statutul PMP, după care partidul intră în linie dreaptă, în precampanie şi apoi în campania pentru prezidenţiale', a afirmat Udrea.

Liderul PMP a spus totodată că ea este cea care l-a propus pe Diaconescu să candideze pentru fotoliul prezidenţial.

'Am crezut că este cea mai bună soluţie la momentul iunie 2014, însă toate partidele sau aproape toate şi-au schimbat candidaţii. Toate, în funcţie de contracandidaţi, de evoluţiile de pe scena politică au decis să meargă cu candidaţii care, acum, înainte de lupta finală sunt cei aflaţi în situaţia de a aduce cele mai multe voturi', a comentat preşedintele PMP, menţionând că acest lucru este valabil şi pentru PMP.

Ea a dat exemplul lui Crin Antonescu, la care PNL a renunţat în favoarea lui Klaus Iohannis, deşi fostul preşedinte al PNL a fost un candidat 'susţinut de ani de zile'. Ea a reamintit şi momentul din anul 2000, la alegerile pentru Primăria Capitalei, când PD a schimbat în ultimul moment candidatul, care nu performa, şi a venit cu Traian Băsescu, care a câştigat. Iar în 2004, Alianţa DA a schimbat cu o săptămână înainte candidatul, cel care a intrat pe ultima sută de metri a câştigat Preşedinţia României.


loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ