ELENA UDREA, ultimul discurs: În locul meu putea fi Crin Antonescu sau Victor Ponta

| 09 feb, 19:50

Elena Udrea a declarat, luni seară, în plenul Camerei Deputaților, că a devenit o țintă a unui Parlament decredibilizat și este obligată să spună adevărul în legătură cu situația ei.

„Deși suntem în fața unei situații excepționale în care aveți de votat pentru 3 cereri de începerea urmăririi penale și 3 cereri de arestare preventivă, sunt azi în fața dvs să vorbesc despre ceea ce se întâmplă în România, despre democrație și transparență. Lucrurile pe care le voi spune reprezintă adevărul. E un discurs cinstit, onest. Timp de 10 ani am luptat pentru un stat de drept. Am încercat să mut greutatea deciziilor dinspre Parlament spre alte instituții. Uneori am greșit. Azi constat ce înseamnă să fii parte a unei clase politice și Parlament decredibilizat și slăbit. Mesajul meu este că politicienii trebuie să exercite puterea în România. Politicienii au legitimitatea dată de votul popular. Am vorbit mereu de ineficiența legislativului”, a spus Elena Udrea. 

„Mă uit și pun în balanță de ce s-a întâmplat azi: o ședință a comisiei SRI din care nu am înțeles nimic. Cei care trebuiau controlați au fost lăudați. Cei din serviciile secrete nu pot fi sancționați. Ce se întâmplă azi cu mine nu are legătură cu Elena Udrea, în locul meu putea fi premierul Ponta sau Antonescu”, a adăugat aceasta. 

Elena Udrea a cerut plenului Parlamentului să aprobe începerea urmăririi penale pentru a răspunde în fața procurorilor pentru acuzațiile aduse. 

„În ultimele săptămâni am lansat acuzații foarte grave despre oameni care cred că au spus la presiuni instituții importante ale statului român. Nu vă cer să purtați acest război în numele meu. Gândiți-vă doar că undeva trebuie trasă o linie, cineva trebuie să spună adevărul. Oamenii trebuie să fie egali în fața legii. Parlamentul nu trebuie să fie scut în fața justiției. Vă solicit să aprobați favorabil cererile de începere a urmăririi penale. Nu s-a dorit să îmi spun punctul de vedere, s-a dorit direct arestarea mea”, a adăugat deputatul.

„Pentru prima oară în istorie pe numele unui parlamentar s-au emis trei cercetări de arestare în numai două ore, după ce am depus acel denunț și am dat acel interviu cu acuzațiile la adresa generalului SRI. Nu s-a dorit să îmi spun punctul de vedere, s-a dorit direct arestarea mea”, a completat aceasta.

„Reducerea mea la tăcere, e singurul motiv pentru care s-au emis șase cereri, de arestare preventivă și începerea urmăririi penale. Există teama de ceea ce aș avea de spus”, a punctat Udrea.

„Reducerea mea la tăcere, e singurul motiv pentru care s-au emis șase cereri, de arestare preventivă și începerea urmăririi penale. Există teama de ceea ce aș avea de spus. Lăsați justiția să funcționeze și în cazul meu, dar nu fiți părtași la un abuz, încercarea de arestare a mea”, a punctat Udrea. 

Deputații au început, luni, ședința în care vor da votul pe mai multe cereri DNA ce o privesc pe Elena Udrea în dosarele Gala Bute și Microsoft.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
09 feb, 21:08
liviuioan
--A AFLAT-
A aflat--ca este parlamentar roman--tarziu . Referirile la PONTA si ANTONESCU--arata ca nici acum nu realizeaza ce se intampla si in ce scenariu prost a jucat ( plagiatul lui PONTA--guvernul PONTA--profund corupt--ofiterul acoperit ) Un lautar zbuciumat--adeptul teoriilor tampite--s-a blocat intr-o emisiune avand ca invitat un MRU--DOCT . Apoi--teatral, printr-o spovedanie de OSCAR--a aruncat sacul si orcand poate invoca--SPITALUL 9 . Stimata doamna a tot crezut in--INCOMPATIBILITATEA--promisa si a gresit in continuare . E greu sa te trezesti dintr-un vis frumos .

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ