Elena Udrea ştie să scrie după dictare

| 03 apr, 2014

Din punct de vedere al comunicării politice, săptămâna aceasta dezbaterea publică din România s-a desfăşurat sub auspiciile stilului epistolar.

Desigur, demersul săptămânii îi aparţine preşedintelui Traian Băsescu, care s-a decis să profite de faptul că liberalii au blocat votarea legii prin care se adopta ordonanţa de urgenţă a Guvernului şi şi-a propus să le scrie tuturor deputaţilor pe tema accizei. Slavă Domnului pentru existenţa calculatorului şi a opţiunii de a realiza scrisori în sistem copy-paste cu apăsarea unui simplu buton, că săracele dactilografe de la Cotroceni şi-ar fi blestemat zilele cu 383 de scrisori de copiat într-un timp atât de scurt.

Apoi a venit rândul Elenei Udrea să se facă de râs cu un demers similar, de această dată ţintit explicit la adresa persoanei premierului României. Astfel, Victor Ponta a primit deja pe mail o scrisoare, făcută ulterior publică, din partea şefei neoficiale de la PMP în care liderul executivului este rugat să voteze în calitate de deputat împotriva accizei. Trecând peste modul fantasmagoric în care fosta consilieră prezidenţială îşi argumentează opinia şi peste show-ul făcut în conferinţa de presă, din care nu a lipsit un număr de jonglerie cu grafice, demersul doamnei Udrea este realizat mecanic după acţiunea de lobby a preşedintelui.

Se poate înţelege că cei de la PMP nu sunt decât epigonii lui Traian Băsescu, dar parcă e prea mult să te iei după modelul tău poltic şi în ceea ce priveşte instrumentul de comunicare publică ales. Una este să preiei o temă atât de atent construită de consilierii de imagine de la Cotroceni şi alta e să scrii după dictare fără niciun pic de discernământ.

Trebuie doar să ne uităm la modul în care fosta blondă de la Cotroceni a repetat în discurs aberațiile președintelui legată de fondurile destinate, chipurile, baronilor pentru a vedea că nu avem de-a face un demers original: "Este o dispută care s-a acutizat în ultimele zile, unde se duc banii care vor fi încasaţi de către Guvern din creşterea preţului la combustibil. Evident că domnul Victor Ponta a avut încercări multiple de a justifica această încasare la buget. (....) Una din aceste justificări şi care a fost contrazisă, de altfel, de ministrul de Finanţe, este că aceşti bani vor merge în construirea de autostrăzi. Dacă ne uităm la bugetul pe anul acesta al Guvernului Ponta vom vedea că la Ministerul Transporturilor bugetul este mai mic cu 8,3 miliarde de lei. Deci, nu către bugetul Ministerului Transporturilor vor merge aceşti bani, ci aşa cum a afirmat PMP şi aşa cum a susţinut şi preşedintele României, Traian Băsescu, banii vor merge către baronii locali".

Dintr-un anumit punct de vedere, Elena Udrea s-a comportat precum acei elevi de clasa a treia care învaţă cum se scrie o scrisoare copiind mecanic modelele din manualele de limba română. Doar că, de acestă dată, vorbim despre un mesaj care se doreşte transmis de un politician responsabil către un premier care, în opinia Elenei Udrea, nu a făcut decât rău României. Cum poate fi definită această acţiune ca un demers politic responsabil în absenţa oricăror argumente valide reprezintă o dilemă la care vă las pe dumneavoastră să reflectaţi.

De asemenea ar fi interesant de văzut ce va face serviciul de email utilizat de Victor Ponta cu cele două scrisori primite de la Traian Băsescu şi de la Elena Udrea. Mai că am fi tentaţi să spunem că pentru cele două mail-uri există din start varianta Recycle Bin precedată de un scurt popas prin dosarul de Spam, că doar s-au inventat filtrele automate pentru scrisori electronice.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

5 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
04 apr, 2014
gogu
se aude ca Duicu ala de la Mehedinti(retinut preventiv 30 zile),este din PDL
bine i-au facut
daca era de la PSD,nu se intampla asa ceva..
la PSD sunt numai oameni cinstiti..
04 apr, 2014
goPontaNemaPresident
Ponta a mai declarat ca voteaza intr-un fel ca deputat,in alt fel ca Premier...
deci n-ar fi ceva nou..
si mai are si variante de rezerva:ca sot,ca ginere,ca tata,ca doctor in drept,ca procuror...
si el s-a mai facut de ras,asa ca nu altii sunt singulari..
Hai PSD,du-ne in URSS...la Soci
03 apr, 2014
Mai fatuca..elena constantin...tu realizezi ce produci!!!
Pai jurnalistul e jurnalist sau e doar sluga si pres al politicului ?? Cum puii mei mai ramane cu a patra putere din stat, devreme ce in loc sa informeze corect, presa e portavocea unuia sau altuia dintre ticalosi sau mafii politice ?? Cititorul trebuie correct informat, nu manevrat in stilul securisto-ceausist. Ar trebui ca presa sa inteleaga ca nu toti cititorii sunt din cei care au picat la bac.
03 apr, 2014
Asa se intampla cand LEGEA nu actioneaza
Si asta pentru ca nu este o lege a presei.Adica daca actionarii, proprietarii unui ziar sunt afiliati sau sprijina un partid politic , programul TV sa fie obligat sa aiba o banderola pe care scrie pe ecran:PROGRAM TV AL PARTIDULUI x,y,z.Ca lumea sa stie la ce propaganda se uita.Daca actionarii nu sunt in partide sau nu primesc bani de la partide sa scrie PROGRAM TV INDEPENDENT.aici e vorba de protectia consumatorului.
03 apr, 2014
Asa se intampla cand LEGEA nu actioneaza
Si asta pentru ca nu este o lege a presei.Adica daca actionarii, proprietarii unui ziar sunt afiliati sau sprijina un partid politic , programul TV sa fie obligat sa aiba o banderola pe care scrie pe ecran:PROGRAM TV AL PARTIDULUI x,y,z.Ca lumea sa stie la ce propaganda se uita.Daca actionarii nu sunt in partide sau nu primesc bani de la partide sa scrie PROGRAM TV INDEPENDENT.aici e vorba de protectia consumatorului.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ