EMOŢII URIAŞE pentru Elena Udrea: ce veste îmbucurătoare poate primi azi

| 16 apr, 09:01

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie judecă joi contestaţia depusă de Elena Udrea faţă de decizia instanţei de a-i respinge o cerere de înlocuire a arestului preventiv.

 

Pe 10 aprilie, Înalta Curte a respins cererea fostului ministru de înlocuire a arestului preventiv cu o măsură mai uşoară, respectiv arest la domiciliu sau control judiciar, în dosarul "Gala Bute", scrie Agerpres.

Udrea se află în arest preventiv din data de 25 februarie.

Avocatul acesteia, Marius Striblea, preciza că nu mai există niciun motiv ca Elena Udrea să mai fie ţinută în arest preventiv.

"Am demonstrat judecătorului că, de la momentul în care s-a prelungit măsura preventivă şi până astăzi, temeiurile avute în vedere de judecătorul care a prelungit măsura s-au schimbat. Toate probele care au fost după data de 23 martie au reliefat o altă situaţie de fapt şi au combătut teza iniţială a parchetului", a spus avocatul.

Citeste si: TRAIAN BĂSESCU, lovitură sub centură: cum explică apariţia unei sume ciudate de 3 milioane de lei

Marius Striblea a mai spus că a fost declasificat raportul SPP, document în care se arată că, în legătură cu data de 6 octombrie 2011, nu se pot da detalii având în vedere că acest tip de date nu pot fi stocate de Serviciul de Protecţie şi Pază.

În opinia sa, acuzaţia de luare de mită adusă Elenei Udrea se bazează în continuare doar pe declaraţia lui Gheorghe Nastasia.

În dosarul "Gala Bute", Elena Udrea a fost acuzată iniţial de abuz în serviciu, tentativă la folosirea de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete pentru obţinerea pe nedrept de fonduri din bugetul Uniunii Europene, folosire a influenţei în scopul obţinerii de foloase necuvenite şi luare de mită. Ulterior, DNA a pus-o sub acuzare pentru alte trei infracţiuni de luare de mită şi spălare de bani.

Udrea mai este cercetată şi în dosarul "Microsoft", însă ea nu are nicio interdicţie în acest dosar.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ