Erdogan, despre atentatul de la Istanbul: Democraţia este un sistem complex care nu poate suporta terorismul

| 01 apr, 15:50

Klaus Iohannis i-a transmis miercuri condoleanțe omologului său turc, Racep Tayyip Erdogan, după atentatul care a avut loc marți la Istanbul, șeful statului turc precizând că democrația este un sistem complex care nu poate suporta terorismul.

"Exprim condoleanțele mele și ale noastre pentru evenimentul nefericit de ieri. Pot să vă asigur de toată solidaritatea noastră. Terorismul este un flagel groaznic care se extinde și în a cărui combatere națiunile noastre trebuie să colaboreze", a spus preşedintele Klaus Iohannis, la Palatul Ctotroceni, după întrevederea cu omologul său turc, Recep Tayyip Erdogan.

La rândul său, preşedintele turc a afirmat că un procuror a vfost luat ostatic şi ucis mişeleşte, apreciind că acesta este un erou.

"Terorismul (...) este o chestiune a întregii lumi și lupta noastră trebuie să o continuăm în plan mondial. (...) Acțiunea a fost îndreptată împotriva partidului nostru, împotriva democrației. Democrația este un sistem complex care nu poate suporta terorismul. Cei care credem în democrație trebuie să luptăm împotriva terorismului și în calitate de președinte al Turciei voi continua această luptă până la capăt. (...) Lupta trebuie să continue în manieră hotărâtă și partidul nostru va lua măsuri referitoare la ce s-a întâmplat", a spus Erdogan.

CITEŞTE ŞI Iohannis, declarație după întrevederea cu Erdogan. Ce l-a rugat pe președintele Turciei

Președintele Turciei a subliniat că astfel de evenimente creează îngrijorare, arătând că acestea trebuie să fie cunoscute pentru a fi prevenite. De asemenea, Erdogan a anunțat că la întoarcerea în țară va avea loc o reuniune la nivel înalt pentru că Turcia dorește să rezolve acest proces.

Erdogan a afirmat că speră să poată vizita familia procurorului pentru a-și exprima condoleanțe.

Potrivit Administrației Prezidențiale, președintele Erdogan și-a scurtat vizita oficială în România, el anulând participarea la dineul oficial oferit de președintele Klaus Iohannis, care urma să aibă loc miercuri seară.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ