Iohannis, declarație după întrevederea cu Erdogan. Ce l-a rugat pe președintele Turciei

| 01 apr, 15:20

Klaus Iohannis a declarat, miercuri, că l-a rugat pe omologul său turc, Recep Tayyip Erdogan, să aștepte concluziile noului studiu de fezabilitate comandat pentru proiectul privind cablul energetic România-Turcia, subiectul fiind abordat în discuția tete-a-tete de la București între cei doi șefi de stat.

"În momentul de față, situația este următoarea: a existat un studiu de fezabilitate, care a fost realizat acum mai mulți ani. S-a considerat că nu toate datele relevante au fost elucidate și s-a comandat de către autoritățile competente un nou studiu de fezabilitate, care relevă mai bine ce se poate obține. Acest proiect este în prima fază de studiu și l-am rugat pe dl președinte să așteptăm un pic până avem concluziile noului studiu de fezabilitate și, după aceea, să se găsească între cele două guverne cele mai bune soluții pentru a continua, într-o formă sau alta, discuțiile pe securitatea energetică", a spus Iohannis, la Palatul Cotroceni, după întrevederea cu Erdogan.

Președintele Turciei a menționat că acest proiect nu este unul nou, discuțiile vizând transferul de energie atât din România, cât și din Bulgaria.

"Noi am discutat despre transferul de energie electrică atât din România, cât și din Bulgaria. Miniștrii noștri ai energiei își continuă întâlnirea. Principiul nostru este să câștige ambele părți și, până la urmă, noi vom face pasul în sensul de a alege cea mai bună ofertă", a afirmat Erdogan.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ