Este oficial. Steaua lui Gigi Becali a pierdut SIGLA, PALMARESUL şi CULORILE

| 19 feb, 14:16

Conform motivării ICCJ din dosarul MARCA STEAUA, clubul finanţat de Gigi Becali a pierdut nu doar sigla, ci şi culorile şi, mai ales, palmaresul istoric.

Palmaresul n-a fost transferat de la CSA Steaua la FC STEAUA, se deduce din motivarea ICCJ, anunţă ProSport.

Iată pasajul din motivarea deciziei ICCJ: "Mai mult, chiar dacă s-ar considera că marca supusă anulării pentru rea credinţă în cauză a fost folosită pentru a identifica doar echipa de fotbal, NU SE POATE AJUNGE LA CONCLUZIA că prin transferarea activităţii secţiei de fotbal s-a transferat automat şi această marcă, odată cu creanţele şi debitele, având în vedere că potrivit art. 40  alin. 3 din Legea nr. 84/1998 teza finală, forma în vigoare la data încheierii protocolului, transmiterea unor elemente din patrimoniul titularului nu afectează calitatea de titular  al dreptului la marcă. DOAR în cazul în care patrimoniul titularului mărcii este transmis în totalitatea sa, această transmitere  are ca efect şi transferul drepturilor  cu privire la marcă. Or, prin protocolul încheiat, în 1999, Asociaţia nonprofit a primit, în esenţă, dreptul de a folosi gratuit anumite spaţii, au fost detaşaţi la aceasta angajaţii fostei secţii de fotbal profesionist , au fost transferate datoriile şi creanţele contractate înainte de 8 iulie 1998 în legătură cu această secţie  de fotbal, nefiind vorba despre transferul patrimoniului reclamantului la Asociaţia nonprofit".

Magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie distrug practic decizia Curţii de Apel prin care societatea lui Gigi Becali avusese câştig de cauză în 2013: Instanţa de Apel a înlăturat, în plus, în mod nejustificat de la analiza intenţiei frauduloase la înregistrarea mărcii în cauză două aspecte importante, considerându-le nerelevante, şi anume cooptarea de către intimata pârâtă (n.r. societatea lui Becali) a unor foşti angajaţi ai apelantei şi înregistrarea mărcii anterioare (n.r. emblema în formă de scut cu vulturul şi cele două steluţe deasupra), elemente fără de care a ajuns la concluzia GREŞITĂ că prin protocolul din 1999 (n.r. celebrul act M21, despre care ProSport a scris) încheiat cu Asociaţia Fotbal Club STEAUA Bucureşti s-ar fi transmis marca de identificare legată de activitatea fotbalistică şi care ar fi tocmai cea a cărei anulare se cere în prezenta cauză, în temeiul art.47 lit c) din Legea nr. 84/1998".

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

0 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ