Judecătorii au decis: GIGI BECALI, ELIBERAT. În ce zi va pleca acasă

| 06 mar, 12:13

Judecătorii au decis ca GIGI BECALI să fie eliberat, după 1 an şi zece luni de închisoare. Avocatul lui Gigi Becali a cerut, vineri, instanţei, să admită cererea de eliberare condiţionată a finanţatorului FC Steaua, întrucât a fost recompensat în penitenciar, a muncit şi a scris două cărţi.

În situaţia în care decizia judecătorilor nu va fi contestată de procurori, Becali va putea pleca acasă la începutul săptămânii viitoare. Totuşi, acest lucru e sub semnul întrebării, deoarece procurorii au hotărât să conteste decizia de eliberare a lui Gigi Becali.

Gigi Becali s-a prezentat în faţa instanţei Judecătoriei Medgidia care a luat în discuţie cererea de eliberare condiţionată, după ce a executat aproximativ doi ani din pedeapsa de trei ani şi şase luni de închisoare primită în dosarele în care a fost judecat.

Solicitarea a ajuns la instanţă după ce o comisie de la Penitenciarul Poarta Albă, unde Becali este încarcerat, a stabilit că sunt îndeplinite condiţiile pentru eliberarea lui condiţionată.

Bogdan Vlad a mai arătat că Becali are 185 de zile câştig, caracterizări foarte bune, a muncit şi a scris două cărţi, una pe teme religioase şi cealaltă pe teme sportive, a fost recompensat de 11 ori în timpul detenţiei şi a participat la toate activităţile din penitenciar.

Avocatul a precizat că Gigi Becali a achitat integral prejudiciul constatat în dosarele în care a fost condamnat, precum şi dobânzile aferente.

În final, avocatul a solicitat instanţei admiterea cererii de eliberare condiţionată a lui Gigi Becali.

Procurorul prezent la şedinţa de judecată a cerut instanţei să respingă cererea, pe motiv că nu este suficientă perioada executată de Becali în penitenciar şi că aceasta nu a dus la îndreptarea finanţatorului FC Steaua. Procurorul a precizat că Gigi Becali a fost sancţionat de mai multe disciplinar pe parcursul detenţiei, acesta fiind unul dintre motivele pentru care nu ar trebui eliberat condiţionat.

În replică la cele spuse de procuror, avocatul Bogdan Vlad a arătat instanţei că sancţiunile la care s-a referit acuzarea au fost anulate.

Gigi Becali a arătat, în declaraţia dată în faţa instanţei, că, din închisoare, a făcut foarte multe acte de caritate şi că îndeplineşte condiţiile pentru a fi pus în libertate.

Chiar dacă decizia instanţei îi va fi favorabilă, Gigi Becali nu va putea ieşi imediat din închisoare.

Avocatul Bogdan Vlad a declarat, la ieşirea din sala de judecată, că dacă magistraţii decid că Becali poate fi pus în libertate şi nu se formulează contestaţii din partea procurorilor, hotărârea rămâne definitivă şi acesta va fi pus în libertate după expirarea termenului prevăzut de lege, de trei zile.

"Dacă se formulează contestaţie, în ipoteza admiterii, atunci rămâne încarcerat până când se va soluţiona contestaţia, într-un fel sau altul. Eu cred că se va admite", a mai spus avocatul lui Gigi Becali.

Dosarul de eliberare condiţionată a lui Gigi Becali a ajuns la Judecătoria Medgidia, după ce acesta a fost prezentat în faţa unei comisii pentru liberarea condiţionată, iar după analizarea dosarului, membrii acesteia au decis că întruneşte condiţiile pentru a fi pus în libertate.

Gigi Becali are de executat o pedeapsă de trei ani şi şase luni, după ce a fost condamnat, în 20 mai 2013, la trei ani de închisoare în dosarul schimbului de terenuri cu Ministerul Apărării şi a primit ulterior un spor de şase luni, după alte două condamnări, în dosarul "Valiza" şi în cel al sechestrării celor care i-au furat maşina.

Becali a fost încarcerat la Penitenciarul Jilava până în 29 octombrie 2013, când a fost transferat la Penitenciarul Poarta Albă, după ce Administraţia Penitenciarelor a aprobat cererea acestuia. Finanţatorul FC Steaua execută pedeapsa în regim deschis.

Citeşte şi: Conducerea armatei a cerut 10% din veniturile FC Steaua în schimbul mărcii: Reprezentanții grupării au refuzat oferta

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
08 mar, 08:13
Adam
Oferta pentru toate judetele
Cea mai apreciata oferta de lucru! Opriti-va aici, pentru ca veti gasi mereu si mereu aceasta oferta de lucru! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! sellectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul ”Info” la adresa de email: [email protected]

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ