Deţinuţii de lux, promisiuni din spatele gratiilor. Ce s-a ales de vorbele lor

| 19 feb, 19:38

Fie că au petrecut o noapte, două, şapte sau chiar luni şi ani în arest, nume răsunătoare din politica românească au rămas marcate de condiţiile din arest, respectiv penitenciare, iar la eliberare, aproape fiecare a promis că va schimba ceva, pentru ca cei care vor ajunge în locul lor să nu mai trăiască „momente umilitoare”.

 

Elena Udrea este ultimul politician arestat... ce-i drept, doar pentru o săptămână. Marcată, umilită, jignită de condiţiile în care a stat „cazată” pentru o săptămână ea a promis că va renova celula din Arestul Capitalei.

După şapte zile şi şapte nopţi cumplite, Elena Udrea a fost eliberată, însă este arestată la domiciliu. A fost generoasă cu fostele colege de celulă şi le-a lăsat cosmeticale scumpe şi mâncarea neatinsă din pachetul adus de mama sa.

"Cel mai mult s-a bucurat că a venit mama ei să o ia de la arestul Poliţiei şi că aceasta a decis să locuiască pentru o vreme cu ea şi să o ajute să treacă prin aceste momente grele. Mama Elenei este îngrijorată că fata ei nu a mâncat în arest, măcinată de gânduri. Acum, Elena vrea să se odihnească şi să se bucure cât mai mult de liniştea căminului ei. Mi-a spus că va scrie o carte”, a povestit unul din apropiaţii fostului preşedinte al PMP pentru click. Aceeaşi sursă a dezvăluit că Elena Udrea se va ţine de cuvânt şi va sponsoriza renovarea celulei în care a stat şapte zile, pentru viitoarele “locatare”. "

Citeşte şi: Decizia RADICALĂ luată de Poliţia Capitalei la Arestul Central după plecarea lui UDREA

Gigi Becali este încarcercat din data de 20 mai 2010, iar în prezent el îşi ispăşeşte pedeapsa de 3 ani de închisoare la Penitenciarul Poarta Albă. În repetate rânduri omul de afaceri s-a plâns de condiţiile jalnice din închisoare, iar latifundiarul din Pipera este decis să investească 10.000.000 de euro în propriul său penitenciar.

Mobilierul insalubru, apa caldă doar de două ori pe săptămână şi mari probleme cu instalaţia. Acestea sunt doar câteva dintre probleme cu care Gigi Becali a trebuit să se obişnuiască. Latifundiarul din Pipera nu se dă bătut şi vrea să construiască o închisoare privată, pentru persoanele cu dare de mână, potrivit CanCan.ro.

Imediat după ce va ieşi din închisoare vrea să se pună pe treabă. Închisoarea care va oferi condiţii mult mai bune decât orice penitenciar de stat ar urma sa fie construită chiar în Pipera, acolo unde Becali deţine mai multe terenuri.

Gigi Becali vrea să încheie un parteneriat cu statul pentru a ridica acest penitenciar, în care vrea să investeasca 10 milioane de euro. De el ar putea beneficia Ioan şi Victor Becali, Cristi Borcea şi chiar Meme Stoica.

Milionarul din Pipera vrea să recupereze suma din chiria pe care deţinuţii cu dare de mână ar urma să o achite.

Citeşte şi: MILIONARI celebri, arestaţi în mandatul lui Traian Băsescu. Ce IMPLICARE are fostul preşedinte

Radu Mazăre a fost reţinut în aprilie 2014 după ce procurorii anticorupţie l-au acuzat că a luat mită 175.000 de euro de la un reprezentant al firmei care a construit campusul de locuinţe sociale "Henri Coandă", pentru a o ajuta pe aceasta să câştige licitaţie şi pentru a mări, ulterior, valoarea contractului.

După ce afost eliberat, Mazăre a spus despre noaptea petrecută în arest că "nu a fost uşor" şi că nu a prea putut să doarmă din cauza lui Dan Radu Ruşanu. "A sforăit de m-a rupt în două".

"Să ştii că nu-i uşor. Să dea Dumnezeu să nu ajungă nimeni acolo, condiţiile sunt groaznice. V-am spus cum era cu toaleta... Cu sforăitul, şef onorific de celulă era nea Ruşanu, care datorită vârstei era undeva pe sus. E adevărat că le sforăie, le sforăie de rupe-n două, dar nu l-am ţâţâit, nu l-am fluierat, că omul are o vârstă. Mai erau vreo doi - trei ardeleni care îl înjurau pe Băsescu cu clăbuci la gură. Le-am şi zis: «Păi, băi, nu ni l-aţi adus voi pe cap? Voi, Ardealul l-a votat de două ori. Aoleu, că ce-am făcut, că nu ştiu ce»", a declarat Radu Mazăre.

El a povestit că în celula în care a fost închis a întâlnit un cetăţean libanez care nu a fost cercetat de cinci luni şi care, dacă scapă de arest, pleacă din România, deşi are aici mai multe mii de angajaţi.

"Un investitor libanez care este băgat pentru evaziune fiscală şi nu a fost cercetat de cinci luni de zile. Să stai cinci luni, şapte oameni în opt metri pătraţi, trebuie să fii tare zdravăn la minte. Şi nu-i normal aşa ceva. (...) Libanezul a spus că imediat cum scapă pleacă. Vinde tot şi pleacă din România. Şi are două mii de angajaţi, iar ca el sunt mulţi oameni de afaceri. Şi asta e o problemă în ţara românească", a afirmat Mazăre.

Citeşte şi: Măsura ŞOCANTĂ pe care RADU MAZĂRE a luat-o pentru elevii care l-au denunţat la DNA

Decebal Traian Remeş, fostul ministru al Agriculturii, a fost eliberat condiţionat în februarie 2014, după ce a ispăşit un an din pedeapsa de 3 ani de închisoare.

Într-un interviu acordat pentru România TV, fostul ministru al Agriculturii a povestit despre tratamentul din puşcărie şi îşi aminteşte cum era nevoit să spele vasele şi şosetele în aceeaşi chiuvetă.

"Mizeria de nedescris, înghesuiala la fel, condiţiile sub orice critică. N-am avut un cuier, o masă, un scaun, n-am avut decât paturi, 9 paturi suprapuse câte trei. Acolo îţi ţineai hainele, încălţămintea transpirată. Chiuveta unde se spălau şosete, alte articole intime acolo spălai şi vesela.", aspus Decebal Traian Remeş.

Fostul ministru al Agriculturii a contestat, de altfel, condiţiile din închisoare printr-o plângere la CEDO.

"Am trei acţiuni: la CEDO, pentru cum a decurs cercetarea, procesul şi cum am fost beştelit public. Am un proces cu alt rol la Tribunalul Bucureşti şi un altul pentru daunele pe care le-am suportat în timpul regimului de detenţie.”, a declarat Remeş pentru România TV.

Citeşte şi: Decebal Traian Remeş, de nerecunoscut la ieşirea din închisoare

Adrian Năstase a petrecut 8 luni în puşărie şi a comentat condiţiile crunte din penitenciar pe blogul său.

"Cei care vin aici - şi nu le doresc acest lucru - vor trebui să se trezească, în fiecare zi, la ora 5:30, vor dormi în paturi suprapuse, vor avea apă caldă câte două ore de două ori pe săptămână, vor trebui să se obişnuiască cu mirosul de sulf şi cu depunerile de pe ţevile de apă;

- vor trebui să înveţe să mănânce toate felurile de mâncare - bazate în principal, pe cartofi şi varză, - cu lingura; vor trebui să se înveţe să nu se sperie de şobolani - în curtea de plimbare - dacă aceştia nu sunt mai mari de 20 de cm; să respire mai puţin în zilele de caniculă - atunci când mirosul de la groapa de gunoi din apropiere este ingrozitor;

- să nu se enerveze la 'invaziile' periodice de musculiţe şi de ţânţari, la urletele celor obişnuiţi să 'socializeze' de la ferestrele celulelor, începând fiecare frază cu un angajament de a-şi introduce instrumentul, de regulă, în morţii interlocutorului; vor trebui să se obişnuiasă cu sunetul uşilor de metal şi cu sunetul lacătelor - dimineaţa şi seara -, cu lipsa telefonului, a calculatorului, a Internetului, a multor comodităţi cu care erau obişnuiţi...", a scris fostul premier.

Citeşte şi: Adrian Năstase, în dilemă. Atac subtil al fostului premier

Sorin Ovidiu Vîntu a fost eliberat condiţionat, în noiembrie 2014, de magistraţii tribunalului Ilfov, după ce a executat două treimi din pedeapsa de doi ani de închisoare. Omul de afaceri a ieșit din penitenciarul Jilava și le-a spus jurnaliștilor că cel mai bun sfat pe care l-a putut da a fost acela de a se investi în închisori.

"Domnilor, investiţi în puşcării, investiţi în viitor! Mai devreme sau mai târziu, veţi scrie alături de mine la celebra revistă a penitenciarului!",a declarat Vîntu imediat după eliberare.

Citeşte şi: SOV, 6 ani şi 4 luni de închisoare în dosarul FNI. Ce avere vor să-i confişte

Dan Diaconescu a petrecut 3 zile în arest în anul 2010, iar la eliberare a declarat că îşi va face propriul partid şi va candida la alegerile prezidenţiale, ceea ce a şi făcut. Însă, promisiunea că va realiza un film în celula în care a stat închis nu a mai fost dusă la bun sfârşit.

"Filmul ar avea un mare impact, o să ia multe premii”, a declarat la scurt timp dupăeliberare Dan Diaconescu. Pentru a uşura, probabil, munca scenaristului, patronul OTV a şi realizat o schiţă cu modul în care erau amplasate obiectele de mobilier în celulă, pe care i-o va înmâna personal celui care va lucra la acest film.

4458-270752-dan_diaconescu_film.jpg

DD spunea că scenele vor fi filmate chiar în celulă, iar rolurile vor fi jucate de foştii lui colegi de arest: afaceristul nea Tony, Alba, Marius- taximetristul şi Arabu. Diaconescu mărturisea că deţinuţii l-au tratat ca pe un prinţ: l-au lăsat să-şi aleagă patul, au renunţat să vadă meciurile la televizor, pentru ca el să se uite la OTV, i-au adus ziarele şi chiar i-au făcut cafea.

Citeşte şi: Munca lui Dan Diaconescu, pe apa sâmbetei. Lovitura senzaţională încasată de liderul PPDD

Dinu Patriciu, milionarul care a ocupat primele poziţii ale Top 300 Capital ani la rând, a petrecut şi el o noapte în arest,în anul 2005. Într-un interviu acordat la vremea respectivă despre noaptea petrecută în arest a spus că s-a liniștit, dar s-a ferit de șobolani prin introducerea unei sticle în lapte în toaletă.

"M-am liniştit după ce am dormit o noapte în puşcărie. Unde chiar am dormit pentru că eram foarte obosit. Am dormit cu toate că un hacker, singurul meu coleg de celulă, pe care nu l-am mai văzut de atunci, mi-a dat o sticlă cu lapte şi mi-a spus că, după ce o beau, să o  infig în toaletă ca să nu pătrundă şobolanii". Dinu Patriciu a decedat pe 19 august 2014 la vârsta de 64 de ani, la Londra, acesta suferind de mai mulţi ani de cancer.

Citeşte şi: SURPRIZĂ neplăcută pentru moştenitorii lui DINU PATRICIU. Moşia de la Snagov este în PERICOL!

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
05 mar, 01:26
Travian
Eroare ?
Se spunea pe aici ca beeeeecali este arestat din 2010 si are o condamnare de 3 (trei) ani . Dupa aritmetica mea ar fi trebuit sa fie eliberat de ceva timp sau face puscarie suplimentara. Sa se fi indragostit pe acolo si nu-i mai vine sa plece ? Este adevarat ca tanti care a scris articolul nu a precizat anul dar madam Udrea numai in 2015 a fost pe la sobolanii arestului .

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ