Eugen Teodorovici: Am semnat contracte de finanţare pe POSDRU care vor aduce 2.700 locuri de muncă

| 22 sep, 2014

Ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, a anunţat, luni, semnarea a 63 de contracte de finanţare pe programul POSDRU în valoare de peste 160 de milioane de euro, în cadrul unei ceremonii organizate la Palatul Victoria, la care au fost prezenţi premierul Victor Ponta, ministrul Muncii, Rovana Plumb şi ministrul pentru Dialog Social, Aurelia Cristea, dar şi beneficiarii proiectelor.

"Astăzi semnăm 63 de contracte de finanţare pentru POSDRU cu o valoare de peste 160 de milioane de euro din care 140 reprezintă bani europeni, adică 4% din ceea ce înseamnă Programul de Resurse Umane pentru România, acestea fiind primele efecte de la data de 1 martie, dată de la care a fost mutată la Ministerul Fondurilor Europene structura de management pentru POSDRU. De asemenea, de la acea dată, am lansat ca minister al Fondurilor Europene cel puţin cinci cereri de proiect cu o valoare de peste 400 de milioane de euro. În următoarea perioadă, septembrie-octombrie, vom continua să lansăm asemenea cereri de proiect de peste 600 de milioane de euro, astfel încât să finalizăm şi să consumăm toţi banii alocaţi pentru România în actualul cadru financiar', a afirmat Teodorovici.

Acesta a mai anunţat că 'este pentru prima dată când evaluarea contractelor durează mai puţin de o lună de zile' şi că, tot o premieră, este faptul că aceste contracte sunt semnate înainte de finalizarea proiectului de evaluare.

"Este prima dată când semnăm contracte de finanţare înainte de finalizarea procesului de evaluare pentru că am decis că este o abordare mult mai eficientă, şi anume acele proiecte care primesc un punctaj de minim 80% , cum sunt şi cele de astăzi şi pentru care vreau să-i felicit şi pe beneficiari pentru că au avut proiecte de bună calitate, să semnăm deja contracte de finanţare astfel încât să nu aşteptăm încheierea întregului ciclu de evaluare şi să putem trimite banii către beneficiari astfel încât ei să producă cât mai repede şi efectele scontate în economie', a spus Eugen Teodorovici.


Potrivit ministrului Fondurilor Europene, prin aceste noi contracte vor fi create 2.700 de locuri de muncă.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ