Evaluare Naţională 2014. Trend bun la Evaluare Naţională şi BAC pentru anul 2014

| 25 iun, 2014

Evaluare Naţională 2014. Atât examenul de Evaluare Naţională 2014, cât şi examenul de Bacalaureat din acest an merg bine pentru părinţi, elevi şi profesori. Spre deosebire de anii precedenţi, în 2014 se pare că sistemul s-a reglat. Toleranţa zero a Ministerului Educaţiei faţă de actele de corupţie dă roade.

Evaluare Naţională 2014. Nu mai auzim de mită la BAC, de bani strânşi pentru protocoale ridicole, de subiecte rezolvate date pe sub mână sau de acte de corupţie generalizată în centrele de examinare.

Până în acest moment, elevii din anii terminali de generală şi de liceu au motive să fie fericiţi. Probele la examenul de Evaluare Naţională 2014 şi la examenul de Bacalaureat s-au desfăşurat fără incidente sau accidente. Organizarea a fost bună, subiectele de dificultate medie, nici prea grele, nici prea uşoare, şi se pare că atât elevii cât şi profesorii sunt foarte corecţi. Numărul de elevi eliminaţi din examen pentru tentative de fraudare este mult mai mic decât în anii trecuţi. În acelaşi timp nu este sesizat nici un caz de corupţie a unor profesori examinatori sau supraveghetori.

Citeşte şi: Subiectele la matematică EVALUARE NAŢIONALĂ 2014

Ministrul Remus Pricopie a atras atenţia şi anul acesta asupra posibilităţii tentativelor de fraudare. Inspectoratele au fost instruite să aibă disponibili înlocuitori pentru şefii de comisii de examen, astfel încât elevii să nu aibă de suferit dacă intervin cazuri de fraudare sau corupţie la acest nivel. Până în acest moment se pare că mesajul a fost recepţionat clar. Atât elevii cât şi profesorii au învăţat din exemplele negative din anii trecuţi în care MEN şi organele competente de anchetă au acţionat bine pentru demantelarea reţelelor de fraudare a examenului de BAC.

Dacă în verile anilor 2011, 2012 şi 2013 scandalurile cu profesori reţinuţi pentru luare de mită şi alte fapte de corupţie se ţineau lanţ, anul acesta veştile sunt bune.

Avem mai mulţi copii înscrişi la examenul de Evaluare Naţională 2014, care anul acesta cotează pentru 75% din media pentru admiterea la liceu. Avem 166.607 de elevi înscrişi la examenul de Evaluare Naţională 2014, cu aproximativ 4.000 mai mult decât în 2013.

Citeşte şi: Subiectele la limba şi literatura română EVALUARE NAŢIONALĂ 2014

Profesorii din comisiile de evaluare primesc mai mulţi bani anul acesta. Ordinul semnat de ministrul Educaţiei Naţionale Remus Pricopie creşte veniturile profesorilor examinatori pe lucrare corectată din centrele de examinare, atât pentru lucrările de BAC 2014 cât şi pentru cele de la Evaluare Naţională 2014. MEN a promis că de la anul vor fi folosiţi bani europeni pentru creşterea substanţială a veniturile profesorilor examinatori şi supraveghetori de la examene.

Sistemul este într-un proces pozitiv de auto-reglare. Introducerea simulărilor pe subiecte unice pentru examenele de Evaluare Naţională 2014 şi BAC 2014 a început deja să-şi arate beneficiile. Radiografierea frecventă a sistemului prin introducerea testărilor naţionale pentru clasele a II-a, a IV-a şi a VI-a, creează o experienţă de examen valoroasă pentru micuţi şi date deosebit de importante pentru şcoală, părinţi, inspectorat şi MEN.

Pentru o informare corectă MEN publică pe www.edu.ro modelele de subiecte pentru examene şi baremele de corectare. Calendarul examenelor şi alte date importante pentru elevi şi părinţi sunt disponibile pe platforma edu.ro.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ