Executivul a adoptat un proiect prin care sunt incluse unele substanţe psihoactive noi în definiţia termenului „drog”

| 22 noi, 17:49

Guvernul a adoptat, marţi, un proiect de lege care completează tabelele-anexă nr. I şi II la Legea nr.143/2000 privind prevenirea şi combaterea traficului şi consumului ilicit de droguri. Actul normativ prevede includerea unor substanţe psihoactive noi în definiţia termenului „drog”.

 

Psihoactivele introduse, care completează tabele-anexă la Legea nr. 143/2000, sunt:  2-(metilamino)-1- (3-metilfenil) propan-1- 1 cu modificările şi completările ulterioare. 2 republicată, cu modificările şi completările ulterioare. 2 onă (3-MMC) şi 1-(3-clorofenil)-2- (metilamino) propan-1-onă (3-CMC), arată Executivul în comunicatul de presă, potrivit News.ro.
Astfel este transpusă Directiva delegată (UE) 2022/1326 a Comisiei din 18 martie 2022 de modificare a anexei la Decizia-cadru 2004/757/JAI a Consiliului în ceea ce priveşte includerea unor substanţe psihoactive noi în definiţia termenului „drog”.
Punerea sub control al acestor substanţe reprezintă o măsură care contribuie la protejarea sănătăţii, reducându-se riscurile de îmbolnăviri sau decese cauzate de consumul de droguri, mai indică sursa citată.

 

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ