Falimentul politic al cuplului Băsescu-Udrea. PMP, depășit de un singur om - Mircea Diaconu

| 27 mai, 2014

În ciuda sprijinului masiv pe care românii l-au arătat Alianţei PSD-UNPR-PC, preşedintele Traian Băsescu ignoră legitimitatea dată de votul popular în această duminică şi doreşte să participe la Summit-ul Consiulului European de la Bruxelles unde va fi propus viitorul preşedinte al Comisiei Europene.

Rezultatul votului din cadrul alegerile de duminică au confirmat faptul că Alianţa PSD-UNPR-PC se pliază cel mai bine pe orizontul de aşteptare al românilor, obţinând astfel o victorie istorică prin numărul considerabil de mandate. Victoria istorică a Alianţei oferă României o ocazie importantă de a avea un cuvânt important de spus la nivel european prin câştigarea a 16 mandate în legislativul european. Scorul electoral şi numărul ridicat de europarlamentari obţinut de social-democraţi constituie argumentul cel mai solid pentru ca Alianţa PSD-UNPR-PC să joace un rol de vector central în susţinerea unui preşedinte al Comisiei Europene şi desemnarea unui comisar european din partea României.

Având în vedere faptul că Alianţa PSD-UNPR-PC a obţinut la nivel european cel de-al doilea cel mai mare procent de voturi dintre partidele social-democrate, delegarea premierului Victor Ponta la summitul Consiliului European reprezintă un mare avantaj pentru România. Astfel, numărul impresionant de mandate de europarlamentari obţinut de Alianţă în cadrul Parlamentului European face din România un actor decizional important. În această privinţă, preşedintele PSD va avea un cuvânt greu de spus în desemnarea unui nou preşedinte al Comisiei Europene. Din acest punct de vedere, Alianţa va sprijini candidatura lui Martin Schulz cu dorinţa ca şefia cabinetului european să fie asigurată de un social-democrat care să pună capăt politicilor de austeritate şi să imprime o nouă viziune asupra Uniunii Europene.

Pe de altă parte, Alianţa PSD-UNPR-PC va avea de asemenea un rol important în obţinerea unui post cheie în Executivul european pentru ţara noastră. Sprijinirea lui Martin Schulz va asigura obţinerea de către România a unui post important în viitoarea configuraţie a Comisiei Europene, prefigurând astfel un rol important pentru ţara noastră în forul decizional al Uniunii Europene. Premierul Victor Ponta şi ceilalţi lideri ai Alianţei se vor asigura că vor trimite în executivul de la Bruxelles un bun profesionist.

Rezultatul alegerilor din această duminică conferă un important atu ţării noastre prin numărul mare de europarlamentari pe care Alianţa PSD-UNPR-PC l-a obţinut. Deţinerea unui număr ridicat europarlamentari în cadrul grupului social democat din cadrul Parlamentului European conferă ţării noastre şansa de a obţine un post cu greutate în cadrul executivului de la Bruxelles. În acest context, este important ca toţi reprezentanţii români din legislativul european să sprijine candidatura propusă de Alianţa PSD-UNPR-PC, astfel încât România să beneficieze de alocarea unui portofoliu important în viitoarea Comisie Europeană. Sprijinind un proiect comun, România va deţine un rol de prim rang în forurile decizionale europene astfel încât interesele ţării să fie cât mai bine reprezentate la Bruxelles.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ