Victorie pe linie pentru PSD la parţiale

| 27 mai, 2014

Alegerile europarlamentare din această duminică au fost câştigate detaşat de Alianţa PSD-UNPR-PC, social-democraţii înregistrând totodată cel mai bun scor din istoria recentă.

Alianţa condusă de PSD va avea 16 reprezentanţi în Parlamentul European. Mai precis spus, social-democraţii au câştigat jumătate din totalul numărului de 32 de mandate puse în joc pentru ţara noastră la aceste alegeri. Dar puţină lume ştie că în paralel cu aceste alegeri, în România au fost organizate simultan alegeri parţiale parlamentare, dar şi alegeri pentru primari, consilii locale sau preşedinţi de CJ în alte 19 de judeţe. Rezultatul? PSD-UNPR-PC a câştigat fluierând, reuşind să obţină victoria în majoritatea colegiilor din ţară.

Unul din câştigătorii social-democraţi al acestor alegeri interne este Florin Bîrsășteanu, care a câştigat fotoliul de deputat în Colegiul 3 din Timişoara. Conform unei numărători paralele realizate de partide, Bîrsășteanu a câştigat cu 40%, în timp ce fostul ministru Daniel Funeriu, aflat acum în barca Mişcării Populare, a terminat cursa electorală pe un ruşinos loc 3, primind doar 18% din voturile timişorenilor.

O altă victorie importantă pentru Partidul Social Democrat s-a înregistrat în judeţul Gorj, acolo unde ministrul Învăţământului Superior şi Cercetării Ştiinţifice, Mihnea Costoiu, a câştigat alegerile parţiale pe Colegiul 2 Senat. În ciuda atacurilor la persoană la adresa ministrului, campania lui Mihnea Costoiu a fost una curajoasă, gorjeanul reuşind în final să-i învingă fără probleme pe ceilalţi şase candidaţi înscrişi în cursa pentru această funcţie. Postul fusese anterior vacantat de fostul senator PSD Toni Greblă care a fost numit ulterior judecător la Curtea Constituţională a României.

De asemenea, un succes notabil s-a petrecut şi la Satu Mare, acolo unde fostul vicepreşedinte PNL, Ovidiu Silaghi a candidat din partea alianţei PSD-UNPR-PC şi a câştigat detaşat. Repudiat de liberalii de la centru, Silaghi a beneficiat şi de sprijinul PNL Satu Mare, care l-au susţinut în cursa electorală. Pe lângă un nou succes trecut în dreptul PSD, victoria lui Silaghi a demonstrat, poate mai mult ca niciodată, că USL trăieşte.

Anunţată candidat cu mult tam-tam de către PMP, Ruxandra Dragomir a pierdut categoric meciul de tenis cu Ilie Năstase din Colegiul 8 Bucureşti, acolo unde bătălia pentru un mandat de senator a fost câştigată în mod clar de către fostul mare tenisman.

De altfel, rezultatele alegerilor europarlamentare, cât şi cel al alegerilor parţiale, au demonstrat că oamenii sunt încă ataşaţi de valorile USL. Prin urmare, voturile s-au îndreptat inspre cei care încă reprezintă aceste valori şi care duc mai departe proiectul Uniunii Social-Liberale, respectiv alianţa PSD-UNPR-PC. Românii au taxat liberalii pentru trădarea acestor valori, respingând în continuare pe toţi reprezentanţii mai vechi sau mai noi ai regimului Băsescu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ