Firea: PSD a trimis invitaţii oficiale tuturor candidaţilor la Preşedinţie pentru o dezbatere electorală

| 23 oct, 2014

Partidul Social Democrat a propus o dezbatere cu toţi cei 14 candidaţi la Preşedinţie şi a trimis invitaţii acestora, a declarat joi purtătorul de cuvânt al partidului, Gabriela Firea.

Întrebată despre propunerea IPP, care a invitat principalii candidaţi în alegerile prezidenţiale la o dezbatere electorală înainte de primul tur, după un format utilizat în alte ţări, Gabriela Firea a arătat că PSD a transmis deja invitaţii oficiale către toţi candidaţii, fiind primite până în prezent trei confirmări de participare.

'Noi am adresat o invitaţie tuturor celorlalţi candidaţi la alegerile prezidenţiale, de a participa la o dezbatere care să fie transmisă de întreaga presă, cu toţi cei 14 candidaţi. Nu cred că e normală o discriminare - să vină primii şase sau primii patru sau primii trei. Aşteptăm confirmări după această invitaţie care a fost deja trimisă de săptămâna trecută. (...) Ne dorim o dezbatere cu toţi cei 14 invitaţi', a arătat senatorul PSD. 

Potrivit Biroului de presă al PSD, până în acest moment au transmis confirmări de participare trei candidaţi la alegerile prezidenţiale: Teodor Meleşcanu, Gheorghe Funar şi Mirel Amariţei. Dan Diaconescu a confirmat într-o emisiune televizată.

Institutul pentru Politici Publice (IPP) a invitat joi principalii candidaţi în alegerile prezidenţiale la o dezbatere electorală înainte de primul tur, după un format utilizat în alte ţări.

Potrivit unui comunicat de presă remis AGERPRES, IPP propune ca această dezbatere să se desfăşoare miercurea viitoare, la ora 19,00, la Palatul Parlamentului, iar la ea să participe şase candidaţi în ordinea intenţiei de vot din sondaje: Victor Ponta, Klaus Iohannis, Elena Udrea, Călin Popescu Tăriceanu, Teodor Meleşcanu şi Monica Macovei.

IPP mai propune ca la dezbatere să fie patru moderatori şi a adresat un apel televiziunilor care vor să transmită dezbaterea să desemneze câte un moderator.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ