FOTO 'Penisul titanului', cea mai mare floare din LUME, atrage mii de curioşi anual

| 29 sep, 2014

Planta arum titan de la Grădina botanică a Universităţii din Basel (Elveţia) a început să înflorească duminică, iar floarea, mai mare decât cele din 2011 şi 2012, a atins înălţimea record de 2,55 m. Numeroşi vizitatori ignoră în fiecare an mirosul neplăcut al 'penisului titanului' pentru a vedea de aproape floarea, scrie luni 20minutes.ch.

Floarea, care s-a deschis duminică în jurul orei 15, are un pistil galben şi petală roşu-brun în formă de pâlnie. Tuberculul ei cântăreşte 30 kg. Grădina botanică va fi deschisă în permanenţă 24 de ore, evoluţia florii putând fi urmărită şi pe www.titanwurz.unibas.ch. Precedentele înfloriri au atras de fiecare dată peste 10.000 de persoane.

Amorphophallus titanum, numele ştiinţific al plantei, este cea mai mare floare din lume şi creşte în pădurile tropicale din Sumatra. Clima caldă şi umedă din insula indoneziană este greu de reprodus în ţara cantoanelor, iar planta atrage uşor paraziţi. Planta din Basel, în vârstă de 20 de ani, este singura din Elveţia.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ