Fraţii Becali, Copos, MM Stoica, Borcea, Popescu, Neţoiu şi Pădureanu, CONDAMNAŢI la ÎNCHISOARE CU EXECUTARE

| 04 mar, 2014

Dosarul Transferurilor. Fostul acţionarul majoritar al FC Rapid, George Copos, a fost condamnat, marţi, de Curtea de Apel Bucureşti, la trei ani şi opt luni de închisoare cu executare, în dosarul transferurilor de jucători. Managerul general al FC Steaua, Mihai Stoica, a fost condamnat definitiv la trei ani şi şase luni de închisoare cu executare.

Fostul acţionar al FC Dinamo, Cristian Borcea, a fost condamnat definitiv la şase ani şi patru luni de inchisoare cu executare.

Fostul impresar Ioan Becali a fost condamnat definitiv la şase ani şi patru luni de închisoare cu executare. Victor Becali a fost condamnat la 4 ani şi 8 luni de închisoare. Gică Popescu, candidatul cu cele mai mari şanse la şefia FRF, a primit o pedeapsă de 3 ani şi o lună de închisoare cu executare, iar Jean Pădureanu a fost condamnat la 3 ani şi patru luni, cu executare. Gigi Neţoiu a primit o pedeapsă de trei ani şi patru luni de închisoare.

Dosarul Transferurilor. Pronunțarea în dosarul transferurilor din fotbal fusese amânată marți pentru 4 martie de judecătorii Curții de Apel București.

Avocații celor opt oameni din fotbal inculpați în dosar — Gheorghe Popescu, Gheorghe Copos, Mihai Stoica, Cristian Borcea, Jean Pădureanu, Gheorghe Nețoiu și frații Ioan și Victor Becali — au cerut pe 10 februarie respingerea apelului declarat de procurori și menținerea deciziei Tribunalului București, care i-a achitat pe aceștia pe 3 aprilie 2012.

În ultimul cuvânt, cei opt inculpați și-au susținut nevinovăția în fața completului de doi judecători al Curții de Apel București, însă au precizat că ar fi de acord cu prestarea de muncă în folosul comunității ca alternativă la pedeapsa cu închisoarea.

Gheorghe Nețoiu a declarat presei, la finalul ședinței de judecată, că ar prefera să lucreze în domeniul agriculturii dacă ar fi obligat să presteze muncă în folosul comunității.

Dosarul Transferurilor. Procurorul de ședință a cerut, pe 10 februarie, pedepse cu executare pentru majoritatea inculpaților din dosarul transferurilor din fotbal pentru care faptele nu s-au prescris prin intrarea în vigoare a noului Cod penal.

Procurorul a susținut că niciuna dintre faptele de care sunt acuzați Cristian Borcea, Ioan Becali și Victor Becali nu s-a prescris și a cerut condamnarea acestora la pedepsele pe care Curtea de Apel București le-a stabilit inițial, și anume, șapte ani de închisoare cu executare pentru fostul finanțator al FC Dinamo București Cristian Borcea, opt ani pentru fostul impresar Ioan Becali și șapte ani de închisoare pentru Victor Becali.

Reprezentantul DNA a constatat că în cazul lui Mihai Stoica toate faptele s-au prescris iar în cazul lui George Copos s-au prescris două fapte de înșelăciune, în timp ce infracțiunea de evaziune fiscală nu s-a prescris.

De asemenea, procurorul de ședință a mai cerut condamnarea lui Gheorghe Popescu pentru evaziune fiscală și spălare de bani, infracțiuni ce nu s-au prescris, la o pedeapsă cu suspendare sub supraveghere și tot la o pedeapsă cu suspendare a fostului patron al Gloriei Bistrița Jean Pădureanu.

În cazul lui Gheorghe Nețoiu, procurorul DNA a spus că faptele nu sunt prescrise și a cerut aplicarea dispozițiilor legale, respectiv condamnarea acestuia pentru faptele de care este acuzat.

Procurorul de ședință a mai cerut pedepse accesorii și complementare pentru cei opt oameni din fotbal judecați în dosar.

Aceștia au spus în fața instanței că doresc continuarea procedurii judiciare și în cazul acuzațiilor pentru care a intervenit prescripția, deoarece se consideră nevinovați, însă, potrivit legii, aceștia nu mai pot fi trași la răspundere.

Singurul care nu a dorit continuarea procesului penal pentru faptele prescrise a fost managerul Stelei, Mihai Stoica, fost director la Oțelul Galați.

Avocații inculpaților au cerut pe 10 februarie schimbarea încadrării juridice a clienților lor, invocând mai multe articole din noul Cod penal.

Potrivit acestora, infracțiunile de evaziune fiscală și înșelăciune au fost reduse, în acest fel intervenind prescripția pentru aceste fapte în cazul inculpaților din dosarul transferurilor.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ