George Copos este așteptat la Tribunal pentru a fi judecat în Loteria 1

| 21 mar, 2014

Doi judecători de la Tribunalul Bucureşti au la ultimul termen din februarie cererea avocaţilor lui George Copos de sesizare a Curţii Constituţionale (CC) privind mai multe articole din noul Cod de procedură penală. Procesul nu se suspendă și are termen astăzi.

La termenul din februarie al apelurilor din dosarul Loteria I, în care George Copos a fost condamnat la închisoare cu executare, avocaţii acestuia au arătat că fostul patron al Rapidului, George Copos, şi-ar fi dorit ca judecata în dosar să se finalizeze la acest termen.

Judecătorii l-au audiat timp de mai multe ore pe Stelian Raţiu, inculpat în dosar, şi au ascultat avocaţii care au invocat o execepţie de neconstituţionalitate a mai multor articole din noul Cod de procedură penală şi din Legea 255/2013 prin care acesta a fost pus în aplicare de la 1 februarie, scrie EVZ. Ei au explicat, pe scurt, că, prin eliminarea în timpul judecării cazului a unui grad de jurisdicţie, i s-a restrâns lui Copos dreptul fundamental de a exercita încă o cale de atac prevăzut de legea veche.

După deliberări, cei doi magistraţi care judecă acest dosar au admis sesizarea CC cu această excepţie printr-o încheiere a Tribunalului Bucureşti, documentul respectiv urmând a fi transmis Curţii Constituţionale. Judecata în cazul Loteria I va continua astăzi, când instanţa a citat pentru audiere o fostă secretară a lui Nicoale Cristea, fostul şef al Loteriei, pentru a oferi lămuriri în cauză. Tot atunci, au spus judecătorii, va fi discutată şi posibilitatea stabilirii unei noi încadrări juridice în caz. Având în vedere condamnarea de 3 ani și opt luni primită între timp în dosarul Transferurilor, Copos este așteptat la tribunal, în boxa acuzaților, pentru a asista la propriul proces.

Omul de afaceri George Copos a fost condamnat, în 29 ianuarie 2013, de Judecătoria Sectorului 2 la patru ani de închisoare cu executare în dosarul Loteria I, în care este acuzat de evaziune fiscală de peste un milion de euro, cu ocazia vânzării unor spaţii ale firmei Ana Electronic către Compania Loteria Română. Instanţa i-a condamnat la câte patru ani de închisoare şi pe Gilio Giuzepe Roza şi Stelian Ioan Raţiu, pentru evaziune fiscală, precum şi pe Nicolae Cristea, pentru complicitate la evaziune fiscală.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ