Gabriela Firea îi dă replica Alinei Gorghiu pe tema autostrăzilor: Se află într-o mare eroare

| 14 ian, 10:15

Premierul este mai mult decât îndreptățit să solicite un acord al tuturor forțelor politice cu privire la construcția de autostrăzi în România, a afirmat miercuri purtătorul de cuvânt al PSD, Gabriela Firea.

"Co-președintele PNL Alina Gorghiu se află într-o mare eroare și confundă atribuțiile președintelui cu cele ale premierului, ceea ce nu e de mirare după 10 ani de regim Băsescu și având în vedere că liberalii și-au însușit toate caracteristicile negative ale PDL. Premierul Victor Ponta este mai mult decât îndreptățit să solicite un acord al tuturor forțelor politice cu privire la construcția de autostrăzi în România, deoarece infrastructura intră în sarcina sa, la fel cum președintele Klaus Iohannis a inițiat un acord politic în ceea ce privește Apărarea, având atribuții constituționale în acest domeniu", a subliniat Firea, potrivit unui comunicat transmis AGERPRES.

Potrivit acesteia, Guvernul actual are o viziune pe o perioadă mai îndelungată, iar "astfel de proiecte nu pot fi demarate acum, pentru a fi oprite la anul, sau oricând va veni un nou guvern".

"Putem înțelege faptul că doamna Gorghiu nu are o viziune pe termen lung, dar ar trebui să accepte că, pentru a se dezvolta, România are nevoie de consens și cooperare între principalele partide politice. PSD este partidul care cât timp a fost la guvernare a construit și a dat în folosință cei mai mulți kilometri de autostradă dintre toate partidele din România. Doar în ultimii doi ani și jumătate au fost inaugurați 292 de km de autostradă, din cei 690 pe care îi are țara noastră. Știm că nu este suficient, dar acest lucru se explică prin faptul că, de fiecare dată când s-a schimbat guvernul, s-au schimbat și planurile, iar totul a fost luat de la zero. De aceea avem nevoie de un acord politic între principalele forțe politice din România", a susținut senatoarea PSD.

Alina Gorghiu, ATAC la Victor Ponta: E incapabil să inițieze angajamente pe zece ani

Firea i-a reamintit co-președintei PNL anunțul Comisiei Europene conform căruia va vira 305,7 milioane de euro României, pentru plata a 85% din costurile construirii autostrăzii Cernavodă-Constanța, inaugurată în noiembrie 2012.

"Acest lucru a fost posibil ca urmare a demersurilor guvernului Ponta, inițiate la începutul lunii septembrie 2014, de finanțare retroactivă a acestui tronson. Guvernul Ponta are capacitatea necesară dezvoltării infrastructurii de transport, are și voința, ceea ce ne mai trebuie însă este predictibilitatea și stabilitatea date de un acord între toate partidele", a conchis Gabriela Firea.

Copreședintele PNL Alina Gorghiu susține că premierul Victor Ponta nu este în măsură să inițieze angajamente pe zece ani, afirmând că acesta trebuie să-și asume eșecul în ceea ce privește construcția de autostrăzi, înaintându-și de urgență demisia.

"Dl. Victor Ponta recunoaște că nu își mai poate exercita și asuma, de unul singur, actul guvernării și se află în incapacitate politică și administrativă. De asemenea, dl Ponta nu mai are credibilitate nici în propriul partid, nici în rândul cetățenilor, nici în plan extern. În aceste condiții, dl Ponta nu este, deloc, în măsura de a iniția angajamente pe 10 ani, nici măcar pentru următoarele două luni. Pe de altă parte, domnia sa nu este președintele României, așa cum crede de la o vreme, ci încă prim-ministru. Rolul lui Victor Ponta nu este de a iniția pacturi, indiferent de subiect, ci de a asigura implementarea unui program de guvernare, pentru care a fost învestit", a scris Alina Gorghiu marți pe Facebook.

Adriana Săftoiu îl pune la punct pe Klaus Iohannis: Este o metodă ieftină

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
14 ian, 12:37
Cozma Lavinia
Prelucram din polistiren expandat sau extrudat, literele volumetrice, sigle și logo-uri 3D , figuri 3D, obiecte supradimensionale sau reclame neluminoase.Ne gasiti pe polistiren3d

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ