Alina Gorghiu, după întâlnirea cu Nuland: Am reiterat angajamentul ferm al PNL față de statul de drept

| 14 ian, 16:22

Copreședintele PNL Alina Gorghiu susține că în cursul întrevederii de miercuri cu asistentul secretarului de stat al SUA pentru afaceri europene și eurasiatice, Victoria Nuland, a reiterat angajamentul ferm al Partidului Național Liberal față de statul de drept, consolidarea instituțiilor democratice, buna guvernare și combaterea corupției.

"Am susținut întărirea Parteneriatului Strategic cu SUA, care să se materializeze prin extinderea colaborării nu doar în planul securității, ci și în plan economic, comercial și cultural. Suntem conștienți că lărgirea domeniilor de colaborare depinde în mare parte de rezolvarea problemelor de integritate și de corupție iar PNL este determinat să contribuie efectiv la soluții care să consolideze democrația și statul de drept. În acest sens, PNL va veghea ca legislația anticorupție să fie respectată, pentru a nu se mai repeta episoade similare legii amnistiei și grațierii. Cu atât mai mult cu cât știm că sunt depuse două inițiative legislative pe această temă, le vom solicita colegilor din celelalte formațiuni politice respingerea lor în Parlament în cel mai scurt timp", a precizat Alina Gorghiu, conform unui comunicat remis miercuri.

În cadrul discuțiilor cu Victoria Nuland, copreședintele PNL Alina Gorghiu a menționat un alt obiectiv al PNL, anume reforma clasei politice, care trebuie să pornească de la regândirea sistemului de finanțare a partidelor în alegeri, pentru a combate corupția.

"Clasa politică trebuie să redevină responsabilă în relația cu celelalte instituții ale statului. Din această perspectivă, este necesară adoptarea propunerii legislative inițiate anul trecut de către PNL, care urgentează toate procedurile parlamentare prin care se răspunde solicitărilor Justiției privind arestarea preventivă sau începerea urmăririi penale a senatorilor și deputaților", a subliniat Gorghiu.

Totodată, a arătat ea, a salutat consensul asupra necesității asigurării securității globale și a rolului României în acest domeniu, inclusiv prin asigurarea unui buget corespunzător pentru Apărare.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ