Avocatul lui Iohannis anticipează sentinţa în dosarul de incompatibilitate: Se poate impune suspendarea

| 14 ian, 13:07

Fostul lider PNL Valeriu Stoica, in prezent avocat al lui Klaus Iohannis in procesul pe care presedintele il are cu Agentia Nationala de Integritate (ANI), a vorbit, miercuri dimineata, despre ce decizie ar putea lua magistratii de la instanta suprema in acest caz.

Fostul ministru al Justitiei a declarat ca se asteapta ca procesul, care se judeca incepand de miercuri la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ), ar putea si ar trebui suspendat pana la finalizarea mandatului de presedinte, perioada cand se bucura de imunitate.

"In aceasta situatie, din oficiu se poate impune suspendarea", a declarat avocatul lui Iohannis, adaugand ca "ramane de vazut daca Inalta Curte va putea sa primeasca cererea".

Intrebat ce efecte ar putea avea o decizie in favoarea ANI, dupa expirarea mandatului sefului de stat, Valeriu Stoica a raspuns: "Este o situatie pur ipotetica, ca atare nu o luam in considerare".

Dosarul de incompatibilitate al presedintelui Klaus Iohannis cu Agentia Nationala de Integritate va incepe sa fie judecat miercuri, la Inalta Curte de Casatie si Justitie, acest termen fiind fixat in urma cu aproape doua luni.

Adriana Săftoiu îl pune la punct pe Klaus Iohannis: Este o metodă ieftină

Miercuri sunt citati atat fostul primar al Sibiului, cat si un reprezentant ANI, in urma recursului facut de institutie, care a fost admis de instanta suprema pe 25 noiembrie.

La termenul de miercuri sunt asteptati sa isi prezinte punctele de vedere atat un reprezentant al ANI, cat si Klaus Iohannis sau un reprezentant al sau.

Pe 24 aprilie 2013, ANI a anuntat ca primarul Sibiului, Klaus Iohannis, se afla in incompatibilitate inca din anii 2009-2010, pentru ca detinea si calitatea de reprezentant al municipiului in Adunarea Generala a Actionarilor S.C. Apa Canal SA Sibiu, precum si la SC Piete SA.

Mihai Răzvan Ungureanu dă din casă. A dezvăluit cine este şeful Cancelariei Prezidenţiale

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

5 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
15 ian, 11:46
Mircea
stirile sant confuse !!! suspendarea cui ?!!!!
14 ian, 18:13
Marilena
Jurnalisti de ocazie.
14 ian, 18:10
Mircea
PRESEDINTELE ROMANIEI
Informatile dv. trebuiau verificate din cel putin 3 surse, asa prevede deontologia profesioala, astfel nu sunteti credibili si , acesta este, din pacate, adevarul.
14 ian, 14:48
ady
ps. era vorba de suspendarea procesului nu a lui Johannis ..............jurnalisti lu' peste prajit
14 ian, 14:45
ady
sunteti atat de obiectivi ca nici macar nu ati fost in stare sa va informati cine este avocatul lui Johannis. Valeriu Stoica nu are calitatea de AVOCAT in acest dosar poate ar trebui sa verificati mai intai si apoi sa publicati iar confirmarea ca nea ala care isi da cu parerea si care a declarat nitel altceva decat aberati voi o gasiti pe site-ul presedentiei

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ