Klaus Iohannis şi reprezentanţii partidelor au semnat ACORDUL pentru Bugetul Apărării

| 13 ian, 10:10

Presedintele Klaus Iohannis si reprezentantii partidelor din Parlament au semnat, marti, la ora 10.00 ACORDUL POLITIC national privind cresterea finantarii pentru APARARE.

Primul care şi-a pus semnătura pe Acord a fost preşedintele României, urmat de reprezentanţii partidelor: Victor Ponta (PSD), Alina Gorghiu (PNL), Cătălin Predoiu (PDL), Gabriel Oprea (UNPR), Daniel Constantin (PC), Kelemen Hunor (UDMR) şi Simona Man (PPDD).

"Vă mulțumesc tuturor celor prezenți pentru că aţi înțeles cu maturitate și responsabilitate că este nevoie de un acord privind finanțarea Armatei, asumat de toate partidele politice parlamentare.

Astăzi le arătăm militarilor români că îi respectăm și că dorim să le îmbunătățim condițiile de muncă prin asigurarea finanțării necesare pentru pregătire și pentru înzestrarea cu echipament modern de luptă.

Faptul că toți cei prezenți s-au angajat să susțină atingerea în 2017 a unui nivel de minimum de 2% din PIB pentru Apărare și să păstrăm această sumă ca un minim pentru cel puţin 10 ani arată dorința României de a avea predictibilitate în asigurarea cheltuielilor militare. 

Armata este un furnizor de securitate, dar poate să fie și un furnizor de dezvoltare economică, pentru că programele de înzestrare cu tehnică de luptă pot să genereze parteneriate între firmele de profil din țară și cele ale aliaților noștri, precum și investiții străine și locuri de muncă pentru români.

CITESTE SI Klaus Iohannis: Acordul cu partidele parlamentare privind finanţarea Apărării se semnează marţi dimineaţă

Eu văd Acordul politic de susținere a finanțării pentru Apărare și ca pe un acord implicit pentru dezvoltarea industriei naționale de apărare. Până acum s-au spus multe vorbe, au fost făcute multe strategii care au rămas de obicei doar pe hârtie. Este momentul să tratăm cu toată seriozitatea acest subiect important pentru securitatea națională și să obținem rezultate. 

Astăzi arătăm, totodată, că România este membru responsabil în cadrul NATO și își înțelege bine atribuţiile. 

Atunci când așteptăm solidaritate din partea aliaților noștri, într-un moment dificil pentru securitatea regiunii noastre, trebuie să fim conștienți că suntem datori să mărim contribuția financiară pentru Armată. 

Parteneriatul strategic cu Statele Unite ale Americii, alături de apartenența la NATO şi la Uniunea Europeană reprezintă elementele fundamentale ale politicii noastre externe și de securitate. Vă asigur că România se va comporta ca un partener de nădejde! ", a declarat Klaus Iohannis la semnarea acordului privind cresterea bugetului pentru aparare.

Seful statului a a avut luni consultari pe aceasta tema cu reprezentantii PSD, PNL, UNPR, PC, UDMR, ai grupului minoritatilor nationale si ai PP-DD.

Dupa intalnirea cu reprezentantii partidelor, presedintele KLAUS IOHANNIS a anuntat ca a obtinut consensul pentru ca bugetul alocat APARARII sa atinga nivelul de 2% din PIB pana in anul 2017.

“Am obtinut consensul necesar pentru ca bugetul  alocat apărării sa atinga nivelul de 2% din PIB in 2017″, a declarat seful statului.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
13 ian, 11:05
Cozma Lavinia
Prelucram din polistiren expandat sau extrudat, literele volumetrice, sigle și logo-uri 3D , figuri 3D, obiecte supradimensionale sau reclame neluminoase.Ne gasiti pe polistiren3d

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ