Victor Ponta îl felicită pe Klaus Iohannis: E de o mie de ori mai normal aşa

| 12 ian, 12:04

Primele consultări ale preşedintelui cu partidele politice au loc astăzi, la Palatul Cotroceni. Şeful statului caută soluţii pentru creşterea bugetului Apărării de la 1,7 la 2% din PIB.

Klaus Iohannis s-a întâlnit cu delegaţia PSD, în frunte cu premierul Victor Ponta.

Acesta a remarcat schimbarea din sala de consultări: "Felicitări pentru schimbare. E de o sută de ori mai funcţional şi mai normal". Premierul s-a referit la faptul că discuţiile au loc la o masă de lucru, situaţie diferită de cea din timpul mandatului lui Traian Băsescu. Atunci, participanţii la discuţii stăteau pe fotolii, în faţa preşedintelui.

Pentru a majora fondurile destinate apărării este nevoie de o derogare din partea Comisiei Europene în privinţa deficitului bugetar.

Discuţiile de la Cotroceni au loc înaintea vizitei pe care preşedintele o va face la Bruxelles, pe 15 şi 16 ianuarie.

Consultările de astăzi vor începe la ora 10. Fiecare partid va avea alocate 30 de minute. Primii chemaţi sunt cei de la PSD, urmaţi de PNL, UNPR, PC, UDMR, minorităţi şi PPDD. Consultările se vor încheia la ora 15.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

0 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ