Cum răspunde Ponta când e întrebat dacă a vorbit cu Iohannis despre schimbarea Guvernului

| 12 ian, 08:50

Premierul Victor Ponta spune că nu se teme că vreun membru al coaliţiei ar putea sprijini moţiunea opoziţiei contra Guvernului şi nu crede că PNL este pregătit să preia guvernarea, adăugând că Iohannis nu i-a spus nimic de un Guvern PNL, ştiind că un preşedinte nu schimbă majoritatea din Parlament.

"Categoric nu îmi e teamă, dar cei din opoziţie, în urma votului din 15 decembrie, când au fost 377 voturi pentru Guvern şi 143 împotrivă, au tot dreptul să caute, să convingă, să aducă alături de ei încă vreo 140 de parlamentari ca să treacă moţiunea de cenzură. Eu, personal, nu cred că se va întâmpla acest lucru", a spus liderul PSD, premierul Ponta, la România TV.

Întrebat dacă preşedintele Klaus Iohannis şi-a manifestat vreodată opinia, în recentele întâlniri avute cu acesta, în legătură cu schimbarea Guvernului şi preferinţa faţă de un Guvern PNL, liderul PSD a spus că niciodată Iohannis nu i-a adresat un cuvânt pe această temă şi a apreciat că şeful statului cunoaşte şi respectă cu siguranţă prevederile constituţionale, văzând, probabil, votul din Parlament în luna decembrie pentru susţinerea Guvernului.

"Ştie foarte bine că un preşedinte nu schimbă majoritatea din Parlament. Dacă ar fi putut să o schimbe Băsescu, ar fi schimbat-o, cu siguranţă. Deci, nu am avut o asemenea discuţie, pentru că nu era în atribuţiile preşedintelui să schimbe un guvern care tocmai a primit un vot în 15 decembrie cu o majoritate consistentă, dacă nu chiar foarte mare", a adăugat Ponta.

El a precizat că discuţiile sale cu preşedintele Klaus Iohannis sunt de tip informativ, deoarece şeful statului abia "şi-a luat în primire funcţia" şi doreşte să afle situaţia colaborării din ultimii trei ani cu Republica Moldova, stadiul apărării sau al relaţiilor cu NATO.

"Bineîneles că nu o să fim de acord cu toate măsurile deodată, o să gândim la fel tot timpul, dar faptul că în primul rând întreabă, se informează şi caută o soluţie de succes, în sensul de a se implementa o anumită politică, cred că asta trebuia făcut tot timpul", a afirmat şeful Guvernului.

Întrebat dacă apreciază că PNL este pregătit să intre acum la guvernare, Ponta a răspuns că, din punct de vedere personal şi subiectiv, nu crede acest lucru şi a reluat ideea că nu de preşedintele Iohannis depinde schimbarea Guvernului, deoarece acesta, din punct de vedere constituţional, nu poate schimba guverne.

Klaus Iohannis, la sosirea de la Paris: A fost un semn al hotărârii noastre de a lupta împotriva terorismului

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

0 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ