Ponta: Invit Opoziția la dialog pe tema revizuirii Constituției și a sistemului electoral

| 12 ian, 20:01

Premierul Victor Ponta a transmis luni o invitație la dialog Opoziției pe teme legate de revizuirea Constituției și a sistemului electoral.

"Invit Opoziția la dialog pe tema revizuirii Constituției și a sistemului electoral", a postat prim-ministrul pe Twitter, subliniind totodată "nevoia de consens".

Ponta a declarat luni că în cadrul Biroului Permanent Național al PSD au fost desemnați responsabilii din partea partidului pentru principalele proiecte politice ale începutului de an referitoare la continuarea procesului de revizuire a Constituției.

'Domnul senator Chelaru și un grup de alți colegi vor lucra, iar intenția noastră este de a finaliza textul de revizuire a Constituției, de a-l dezbate în cadrul comisiei și după aceea în plenul Parlamentului și de a încerca în anul 2015 să facem acele modificări pe care toate forțele politice au anunțat că le doresc, dar din cauza contextului electoral în 2014 au fost întârziate', a arătat Victor Ponta.

Referitor la sistemul electoral, BPN al PSD a decis ca președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, să coordoneze grupul de lucru al partidului, precum și pozițiile politice. 'Aici, pentru a avea un nou cod electoral, referitor la modul în care sunt aleși parlamentarii, aleșii locali, în așa fel încât să putem să intrăm în anul 2016 cu un sistem foarte clar și un sistem mult îmbunătățit față de ceea ce am avut în acest moment. Conform deciziei CCR, după cum știți foarte bine, trebuie adoptată noua lege cu cel puțin un an înainte de data alegerilor, pentru a putea fi aplicată în 2016', a menționat Ponta.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ