Victor Ponta invită opoziţia la discuţii pe tema revizuirii Constituţiei. Schimbările propuse de premier

| 12 ian, 13:22

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a anunţat, la finele şedinţei conducerii social-democraţilor, că invită opoziţia la un dialog pe teme majore de politică internă, precum revizuirea Constituţiei şi reforma sistemului electoral, astfel încât măsurile adoptate să fie susţinute de ambele tabere şi menţinute inclusiv în eventualitatea schimbării puterii.

"Ne dorim ca ceea ce am început în 2012 să fie un poces de durată şi asumat de toate forţele politice, indiferent dacă sunt la putere sau la guvernare (...) Este nevoie de un dialog între putere şi opoziţie ca măsurile decise să aibă stabilitate şi să fie aplicate de toate forţele politice", a declarat Victor Ponta.

Biroul Permanent Naţional al PSD a stabilit grupurile de lucru ale partidului pe mai multe proiecte politice ale partidului în anul 2015. Primul vizează revizuirea Constituţiei şi va fi coordonat de către senatorul de Neamţ Ioan Chelaru. "Intenţia noastră este de a finaliza textul de revizuire şi de a începe să facem în 2015 modificările pe toate forţele politice au anunţat că le doresc", a precizat liderul social-democraţilor.

Al doilea grup de lucru vizează reforma sistemului electoral şi va fi condus de preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea. "Este nevoie de un Cod Electoral în aşa fel încât să intrăm în 2016 cu un sistem foarte clar şi mult îmbunătăţit", a spus Ponta precizând că modificarea Legii electorale trebuie făcută până la sfârşitul anului deoarece există o decizie a Curţii Constituţionale prin care se impune ca această modificare trebuie făcută cu cel puţin un an înainte de aplicarea ei la un scrutin. Al treilea grup se va ocupa de proiectul de descentralizare şi regionalizare.

Totodată, Victor Ponta a anunţat că, în calitate de premier, se va prezenta în Parlament în prima săptămână a noii sesiuni care începe la 1 februarie pentru a prezenta priorităţile Guvernului la acest început de an, prim-ministrul menţionând Codul Fiscal şi Codul de Procedură Fiscală.

Victor Ponta îl felicită pe Klaus Iohannis: E de o mie de ori mai normal aşa

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ