Iohannis, la slujba de la Catedrala Luterană. Mesaj EMOŢIONANT pe Facebook, despre bunicii deportaţi

| 11 ian, 12:39

Președintele României, Klaus Iohannis a participat, duminică dimineaţa, la slujba de comemorare a 70 de ani de la deportarea sașilor și șvabilor din România în lagărele de muncă sovietice, care are loc la Catedrala Luterană din Sibiu.

Înainte de a merge la slujba de la Catedrala Luterană, preşedintele Klaus Iohannis a postat un mesaj pe Facebook.

"Cu 70 de ani în urmă, în ianuarie 1945, 70.000 de sași și șvabi din România au fost deportați de autoritățile bolșevice în lagăre de muncă forțată din Uniunea Sovietică. Femei, bărbați și copii. Germania fusese înfrântă și orice vorbitor de limbă germană trebuia pedepsit, indiferent dacă participase sau nu la război. Printre cei 70.000 de deportați s-au aflat și bunicii mei. Erau tineri. După câțiva ani, s-au întors acasă îmbătrâniți de suferință. Nu au povestit niciodată ce au trăit în lagăr. Era dincolo de cuvinte. În amintirea lor și a tuturor deportaților de atunci, particip astăzi, la ora 10:00, la o slujbă de comemorare la Catedrala Luterană din Sibiu", a scris şeful statului pe Facebook.

Şedul statului a plecat de la slujba de la Catedrală în jurul orei 11.00, fără a face declaraţii. Ceremonia a mai durat aproximativ 15 minute.

Tag-uri: Klaus Iohannis
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ