Alina Gorghiu pledează pentru interzicerea publicării în presă a informaţiilor din dosarele penale

| 09 ian, 15:25

Presedintele PNL, Alina Gorghiu, a pledat joi pentru interzicerea publicarii in presa a informatiilor din dosarele penale in faza secreta a instrumentarii acestora, in sensul gasirii unei "formule rezonabile", astfel incat "libertatea presei de a obtine niste informatii sa nu lezeze o ancheta".

"Rigorile legii sunt clare pentru toată lumea. Dacă o lege îţi spune că nu ai voie să dai informaţii dintr-un dosar, nu ai voie. La nivel de principiu, dacă există o rigoare, nu ai voie să dai ceva, nu dai. Dacă o faci, îţi asumi sancţiunea. Ce apreciez eu din intervenţia preşedintelui Iohannis este că nu s-a temut să aducă spre dezbatere teme de care mulţi ne-am temut. Partea de transmitere de informaţii din dosare care sunt în etapa secretă, nu sunt de acord cu ea", a declarat Alina Gorghiu la Adevarul Live.

Citeşte şi: Tolontan îl compară pe Iohannis cu Băsescu: Președintele României întreține un neadevăr

Despre legea Big Brother şi MCV

Nu este o lege pe care să o trecem uşor „la şi altele“. A fost o directivă europeană. Acea directivă a picat pentru că avea anumite deficienţe. Noi am implementat-o prost într-o iniţiativă legislativă. Este nevoie ca toţi liderii şi toţ să se aşeze în jurul mesei.

Eu, care citesc raportul MCV, mâine aş vrea să scap de MCV. În momentul în care MCV s-a ridicat, înseamnă că România are un sistem judiciar performant, finanţat corect, cu instituţii care sunt în parametrii europeni. Mi-aş dori să fim capabili să acoperim şi lacunele pe care le mai avem foarte repede. Nu pot să vă dau un orizont de timp. Comisia Europeană ne-a impus acest Mecanism din 2006, care a fost de mare ajutor. Credeţi că am fi avut vreo finalitate pentru ridicarea imunităţii? Acest mecanism îşi are rostul şi cred că aceasta a fost direcţia în care a mers şi preşedintele Iohannis.

Citeşte şi: Klaus Iohannis: România nu e pregătită să renunţe la MCV

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ