ATAC la preşedintele PNL, Alina Gorghiu

| 09 ian, 17:45

Purtătorul de cuvânt al PSD, Gabriela Firea, afirmă că Guvernul condus de Victor Ponta este cât se poate de legitim, arătând că președintele PNL, Alina Gorghiu, "eșuează în același discurs politicianist promovat de vechiul PDL".

"Cu fiecare zi ce trece, noul PNL demonstrează tuturor că este incapabil să iasă din logica demagogiei promovată ani la rând de PDL. Deși ar fi avut șansa să vină în fața românilor cu un alt tip de abordare, din păcate Alina Gorghiu, președintele PNL, eșuează în același discurs politicianist promovat de vechiul PDL. Liberalii trebuie să înțeleagă faptul că Guvernul Victor Ponta este unul cât se poate de legitim, validat de Parlamentul României cu o majoritate covârșitoare de voturi — mai precis, cu 377 de voturi 'pentru' și 134 de voturi 'împotrivă'", declară Firea, într-un comunicat remis, vineri, AGERPRES.

Ea susține că solicitările celor din noul PNL sunt "nu doar demagogice, dar denotă o crasă necunoaștere a mecanismelor democratice".

"Dacă cei din PNL sunt pregătiți într-adevăr să preia guvernarea, atunci au la îndemână două opțiuni simple și cât se poate de democratice: fie câștigă alegerile, fie schimbă majoritatea parlamentară din prezent. Ar fi mult mai sănătos, însă, dacă cei din PNL ar alege să renunțe la scandal și ar adopta o atitudine deschisă către dialog și construcție, prin care să susțină proiectele utile pentru creșterea economică, creșterea ocupării tinerilor și creșterea investițiilor", arată Firea.

Senatorul social-democrat precizează că PSD va susține toate proiectele constructive, indiferent de cine le inițiază.

Copreședintele PNL Alina Gorghiu a declarat vineri că liberalii vor da un Guvern mai repede decât își imaginează premierul Victor Ponta, pe care l-a criticat susținând că încearcă să transforme comunicarea cu președintele Klaus Iohannis dintr-un exercițiu de democrație reală într-o campanie de imagine.

"Vorbim de un PSD lipsit de legitimitate și credibilitate, care face un lucru, zic eu, deranjant, dar străveziu, anume că încearcă acum să-și schimbe strategia de imagine sau strategia de comunicare publică, vedeți un Victor Ponta pios chiar la anumite apariții, dar cred că în realitate nu s-a schimbat nimic din structura PSD", a spus Gorghiu la Adevărul Live.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
09 ian, 22:16
din diaspora
Marea diferenta
Dna Firea este cu ani lumina inaintea pitzipoancei promovata de antonescu si preluata de johaniss . Atat ca intelect , cultura politica ( si nu numai ) si comportament .

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ