Klaus Iohannis: România nu e pregătită să renunţe la MCV

| 07 ian, 11:40

Preşedintele Klaus Iohannis a ţinut să clarifice declaraţiile făcute marţi cu privire la ridicarea MCV de către România şi a spus că momentan ţara nu este pregătită pentru aşa ceva.

"Nu am spus că trebuie să ridicăm acum. MCV (Mecanismul de Cooperare şi Verificare) a fost şi este util, ne ajută. Nu ne-a fost impus, a fost convenit în negocierile de aderare. A fost inventat ca instrument de control şi verificare pentru a ajuta România şi există obiective clar stabilite. În momentul în care Romania şi-a indeplinit clar 100% obiectivele, e clar că instrumentul a devenit caduc", a declarat Klaus Iohannis la Adevărul Live.

Acesta a ţinut să spună că nu a declarat că nu îi place MCV, dimpotrivă. "Practic, ce îmi doresc e să lucram cu toţii - clasa politică în general - ca să ajungem să spuna toată lumea: <<1, 2, 3, 4 bifat, îndeplinit, deci instrumentul nu mai e necesar>>. Eu am spus acest lucru pentru a lucra ca să îndeplinim obiectivele. Noi ne-am angajat să fim stat de drept, justiţia să fie bine organizată. Or, aceste lucruri nu se obţin doar asteptând să se întâmple. Noi trebuie sa fim proactivi, să facem modificările necesare, să alocăm banii necesari pentru îndeplinirea acestor măsuri, să combatem corupţia, să nu mai avem acel val imens de OUG, să nu mai avem parlamentari apăraţi prin vot.  Ce vreau eu e să lucrăm cu toţii ca să îndeplinim aceste obiective şi MCV să nu mai fie necesar", a mai decarat Iohannis.

Din punctul său de vedere, acest lucru poate fi posibil peste câţiva ani. "Eu sper să ajungem în acest punct când Parlamentul şi CSM îşi încheie mandatul, adică 2016-2017, adică un orizont de timp rezonabil. Azi nu suntem pregătiţi. Într-un termen rezonabil să fie România unde ne dorim noi şi unde îşi doresc partenerii europeni. Deci a fost un apel la muncă şi la îndeplinirea obiectivelor.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ