Geoană RENUNŢĂ la funcţia de Înalt Reprezentant al premierului

| 28 noi, 2014

Senatorul Mircea Geoană a declarat vineri că funcţia sa, de Înalt Reprezentant al premierului, 'a încetat'.

'Nu voi mai fi în guvern. A fost o chestiune pe care am acceptat-o din dorinţa de a da un pic de credibilitate acţiunii guvernului. Ea este formală, în mare măsură. Puteţi considera că ea a încetat. Nici nu a fost o funcţie foarte activă. Am folosit-o extrem de selectiv în chestiuni importante pentru români', a spus Geoană, la Senat.

Mircea Geoană a fost exclus din PSD ca urmare a deciziilor luate joi în cadrul Comitetului Executiv Naţional al acestui partid.

Pe 12 februarie a.c., senatorul PSD Mircea Geoană fusese numit, printr-o decizie a premierului Victor Ponta, Înalt Reprezentant al primului-ministru pentru promovarea proiectelor economice strategice şi de diplomaţie publică.

Potrivit deciziei respective, publicate în Monitorul Oficial, postul ocupat de Geoană a fost înfiinţat în cadrul Cancelariei premierului, fiind vorba despre o funcţie onorifică şi neremunerată.

În document, se menţionează că Înaltul Reprezentant al primului-ministru pentru promovarea proiectelor economice strategice şi de diplomaţie publică are următoarele obiective: promovarea unor obiective economice regionale ale României, ţinând seama de interesul mediului de afaceri din România de a accesa noi pieţe, inclusiv din perspectiva iniţiativei de creare a unui coridor economic denumit generic 'Noul Drum al Mătăsii'; organizarea în România a unor conferinţe anuale în domeniul economic, care să atragă personalităţi din domeniul politicii internaţionale şi mediului de afaceri; participarea la proiectele Guvernului privind promovarea României în străinătate în vederea atragerii investiţiilor străine; cooperarea cu organizaţii ale mediului civic, economic şi academic pentru promovarea relaţiilor României cu ţări cu economii emergente; promovarea oportunităţii de afaceri în România în cadrul unor evenimente din mediul economic sau în relaţie cu organizaţii internaţionale.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ