Gorghiu: Singura realizare a lui Ponta este că a fost numit premier. Nu a construit un kilometru de autostradă

| 07 mai, 17:31

Copreşedintele PNL Alina Gorghiu a declarat joi, la Braşov, că cei trei ani de guvernare pe care Victor Ponta îi sărbătoreşte, joi, reprezintă un eşec, iar o cifră care caracterizează această perioadă este cea de zero din dreptul kilometrilor de autostradă începuţi şi finalizaţi de acest guvern.

 

"Fac acest demers, nu că Ponta îl va lua în considerare şi va încerca să vadă dacă ceva din ce am spus noi, de la PNL, merită sau nu pus în practică, sau că ar găsi constructivă vreuna dintre critici. Nu. Fac asta pentru că mi se pare firesc să beneficieze românii de o bună informare din partea PNL, aşa cum vedem noi eşecul guvernării Ponta. Cred că principala realizare a lui Ponta este aceea de a fi fost investit prim-ministru. Eu nu ştiu alta", a afirmat Gorghiu, transmite Agerpres.

Ea a mai arătat că sub guvernarea PSD economia românească a funcţionat din păcate cu un singur motor, cel al investiţiilor private, în timp ce investiţiile publice au fost tăiate în mod iresponsabil, deşi România are nevoie de şcoli, de spitale, de infrastructură, de modernizarea satelor.

În context, Gorghiu a spus că investiţiile publice au fost tăiate cu 25% în primul trimestru al acestui an, comparativ cu perioada similară a anului trecut.

"Sacrificarea investiţiilor publice se vede mai ales în infrastructură, ceea ce a făcut ca în trei ani Guvernul să nu realizeze nici măcar un kilometru de autostradă. Mi-ar fi ruşine să fiu PSD-ist astăzi, mi-ar fi ruşine să fiu în cabinetul Ponta astăzi. În locul lui Ponta aş băga ca struţul capul în pământ atunci când vine vorba de infrastructură. Bulgaria ne va depăşi în acest an la numărul kilometrilor de autostradă. Investiţiile private vor fi puse în pericol din cauza lipsei de viziune a Guvernului", a susţinut Alina Gorghiu.

Lipsa canalizării în localităţile României, lupta cu evaziunea, subfinanţarea învăţământului şi a sistemului de sănătate, corupţia, problemele din justiţie sunt alte domenii unde promisiunile făcute de Victor Ponta nu au fost îndeplinite, a mai spus Gorghiu.

"Politic, PNL crede că acum, şi eu personal cred că PSD este un partid fără lider, un partid care şi-a îndepărtat o mare parte dintre lideri, Ponta de fapt i-a îndepărtat pentru că nu se închinau la icoana sa. Cred că o altă parte care nu este finalizată au luat şi vor lua calea justiţiei şi nu m-ar mira să spună peste o vreme că este realizarea sa, inclusiv acest lucru. Cred că este firesc şi normal ca PSD-ul sub conducerea lui Ponta să piardă locul unu în opţiunile electoratului. Este un lucru pentru care românii au protestat în stradă şi este un lucru pentru care opoziţia ar trebui să fie mult mai vocală. Dacă vreţi în cifre seci o concluzie, sunt trei ani, 62 de miniştri, un prim-ministru, zero km de autostradă. Trist, dar adevărat", a încheiat copreşedintele PNL.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ