Grapini: România va avea o creştere economică mai mare în 2014

| 18 iun, 2013

România va înregistra anul viitor o creştere economică mai mare, comparativ cu 2013, afirmă ministrul delegat pentru IMM-uri, Mediul de Afaceri şi Turism, Maria Grapini.

“Există o voinţă clară a Guvernului de a face clarificări în piaţă, de a face reglementări în folosul întreprinzătorilor. Există, de asemenea, voinţa de a se investi în România. Ceea ce trebuie înţeles este că etica în afaceri este un beneficiu pe termen lung. Într-o piaţă în care nu există etică în afaceri, în care avem concurenţă neloială, noi, întreprinzătorii, suntem cei care trebuie să luptăm împotriva celor care nu respectă regulile pieţei” , a spus Maria Grapini.

Ministrul a subliniat că îşi păstrează ţintele pe care le-a avut ca întreprinzător. Astfel, din 2014, va exista un cadru legislativ clar care va contribui la scăderea costurilor de administrare a IMM-urilor. De asemenea, resursa umană calificată va fi asigurată prin implementarea legii uceniciei la locul de muncă, introducerea învăţământului dual, printr-un parteneriat cu Germania şi Austria, precum şi prin cursuri de antreprenoriat.

“ Sper să schimbăm şi schema de minimis pentru IMM-uri. Chiar mâine, în Guvern, se va discuta această reglementare, care sper să intre în vigoare începând cu 20 iulie 2013, prin care IMM-urile să beneficieze de 200.000 de euro. De altfel, nevoia de lichiditate şi de finanţare este cel mai mare obstacol pentru dezvoltarea micilor întreprinzători. Chiar în acest moment, la nivelul Uniunii Europene, se discută cererea Germaniei ca să crească schema de minimis pentru IMM-uri la 500.000 de euro. Dacă va obţine Germania, putem să adoptăm şi în România o schemă de minimis crescută până la acest plafon” , a spus Grapini.

Principalele atuuri ale unui tânăr antreprenor în România de astăzi sunt, în opinia întreprinzătorului Maria Grapini, curajul, dar şi voinţa de a face ceea ce te pricepi, asumându-ţi, pe lângă reuşite, şi multe renunţări.

Seminarul “ Primul milion”  şi-a propus să aducă în dezbaterea tinerilor antreprenori români o serie de exemple de succes din mediul de afaceri românesc. Oamenii de afaceri de succes au vorbit deschis despre cum au făcut primul milion, despre reuşite şi eşecuri, despre lecţiile învăţate, dar mai ales despre viitorul antreprenoriatului în România.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ