Guvernul ajută victimele inundațiilor

| 23 apr, 2014

Victor Ponta a vizitat localitățile din județul Teleorman lovite de viitură și a promis alocarea sumei de 15 milioane de lei pentru construirea unui dig şi alte lucrări hidrotehnice de sistematizare a râurilor Vedea şi Teleormanul

Premierul Victor Ponta a anunțat că Guvernul va ajuta persoanele afectate de inundațiile din ultimele zile. Vor fi distribuite materiale de construcții celor care trebuie să își repare casa și vor fi alocate sumele necesare pentru refacerea infrastructurii distrusă de ape, dar și pentru efectuarea lucrărilor necesare prevenirii unor astfel de situații pe viitor.

Primul-ministru, însoțit de vicepremierul Liviu Dragnea, a vizitat localitățile din județul Teleorman lovite de viitură și a promis alocarea sumei de 15 milioane de lei pentru construirea unui dig şi alte lucrări hidrotehnice de sistematizare a râurilor Vedea şi Teleormanul, proiectul urmând să fie finalizat până la sfârşitul lunii august. În ceea ce privește ajutoarele pentru sinistrați, acestea vor fi distribuite în baza unor evaluări făcute de autorități. De altfel, vicepremierul Dragnea a declarat că nu dorește ca aceste evaluări să fie făcute de funcționari care să nu intre în curțile oamenilor, de frică să nu-și murdărească pantofii, ci de unii care să aibă răbdare să vorbească cu localnicii, să îi asculte și să facă astfel o evaluare seioasă.

În această situație, important nu este faptul că Guvernul va ajuta persoanele afectate de inundații să își repare casele, ci că va acorda bani pentru efectuarea lucrărilor necesare, astfel încât asemenea evenimente să fie prevenite pe viitor. În cazul râurilor Teleormanul și Vedea, lucrările au fost începute după inundațiile din 2005, dar nefinalizate.

În ceea ce privește vizita premierului în Teleorman, am remarcat faptul că, spre deosebire de alți politicieni obișnuiți să viziteze sate inundate sau poduri luate de viitură, precum Traian Băsescu sau Elena Udrea, Ponta nici nu a împărțit pantofi cu toc și nici nu s-a luat la ceartă cu sătenii. Dimpotrivă, premierul a cerut opinia localnicilor și le-a ascultat ofurile, chiar dacă acestea nu aveau legătură cu inundațiile, ci priveau alte probleme.

Important este ca premierul nu doar să asculte supărările oamenilor, ci să le și rezolve, ca Guvernul nu doar să despăgubească victimele inundațiilor, ci să le prevină. De aceea, în acest sens, cele 15 milioane de lei alocate pentru construirea unui dig şi alte lucrări hidrotehnice de sistematizare a râurilor Vedea şi Teleormanul reprezintă un prim pas.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
23 apr, 2014
mosh
Scoateti poza asta penibila, cu oameni care trag doi demnitari intr-o barca aflata in apa pana la glezne!!!!!!!!!!
23 apr, 2014
berenger
de ce s-o scoată?
să vadă și cititorii oficiosului de partid cât de aproape sunt șefii de oameni

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ