Hainele soţilor Ceauşescu, scoase la licitaţie. Cât costă blănurile special făcute pentru soţia dictatorului

| 25 feb, 2014

O sabie aurită, o blană de leopard aparţinând lui Nicolae Ceauşescu, precum şi o haină de blană de vulpe, un lot format din costum deux-pièces, două bluze, turban şi garnitură compusă din poşetă, pantofi şi cordon ale Elenei Ceauşescu, alături de alte obiecte personale ale cuplului dictatorial vor fi scoase la vânzare în cadrul licitaţiei „Epoca de Aur“ a casei Artmark din Bucureşti, pe 6 martie.

Licitaţia „Epoca de Aur“ prezintă o serie inedită de obiecte, picturi, fotografii, medalii, haine, precum şi alte piese cu valoare artisitică şi documentară care datează din perioada regimului comunist din România şi care au aparţinut cuplului Ceauşescu. Printre zecile de loturi oferite se află obiecte de valoare care au reprezentat cadouri de protocol pentru liderii comunişti, dar şi porţelanuri, afişe de propagandă, reviste sau fotografii care îi înfăţişează pe cei doi în diverse posturi, notează Historia.ro

La licitaţia din 6 martie din Capitală, va fi scoasă la vânzare o sabie aurită, de protocol, care a aparţinut lui Nicolae Ceauşescu. Liderul comunist a primit-o cadou din partea Armatei Române, cu dedicaţia generalului de armată Ion Ioniţă, ministru al Forţelor Armate ale RSR, în 1971. Piesa, de aproape 100 de centrimetri lungime, are un are un preţ de pornire de 1.000 de euro. În garderoba Elenei Ceuşescu se găseau mai multe haine de blană, printre care şi una din blană de vulpe argintie (foto) şi care va fi, de asemenea, scoasă la licitaţie. Haina, care are un preţ de pornire de 900 de euro, a fost special cusută pentru soţia dictatorului şi provenea de la o fermă deschisă în judeţul Mureş încă din 1950.

Una dintre atracţiile licitaţiei o constituie şi un cadou excentric primit de familia Ceauşescu din partea unui lider din Africa, şi anume o blană de leopard (preţ de pornire 1.200 €). Totodată, vor fi scoase la vânzare o serie de afişe ale Congresului Partidului Comunist Român, dar şi un afiş „1 Mai 1979“, ilustrat de Gheorghe Călăraşu. Vor putea fi licitate şi două numere ale revistei Time, cel din 18 martie 1966, despre ascensiunea acestuia în fruntea PCR şi a României, dar şi cel dedicat României şi Anei Pauker, din 20 septembrie 1948.

Vor mai fi scoase la licitaţie mai multe fotografii care îl prezintă pe Nicolae Ceauşescu în vizitele sale oficiale, o colecţie de 207 distincţii ale Republicii Populare şi Republicii Socialiste România, anii '50 - '60, şi un lot format din trei medalii dedicate Armatei R.S.R.

Citeşte şi: A fost găsită averea soţilor Ceauşescu. E vorba de o sumă impresionantă

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ