Hans Klemm: Numărul mare de imigranți este o provocare și pentru țările bogate ale UE

| 20 ian, 20:35

Ambasadorul Statelor Unite ale Americii la București, Hans Klemm, apreciază că valul de imigranți cu care se confruntă Uniunea Europeană reprezintă o provocare pentru toate statele membre, inclusiv pentru România. Acesta a declarat, miercuri după-amiază, la Suceava, în cadrul unei întrevederi cu studenții Universității Ștefan cel Mare, că numărul mare de refugiați poate pune în dificultate și țările puternic dezvoltate.

"Oricum am privi lucrurile, nu cred că va fi ușor. Cifrele cu care se confruntă Europa în legătură cu numărul imigranților sunt foarte mari. Atât de mari încât ar constitui o provocare chiar și pentru cele mai mari și bogate țări din Europa. Chiar și țări precum Germania și Suedia ar avea dificultăți în a integra numărul mare de imigranți. Aceasta este cu adevărat o provocare enormă pentru Europa, pentru Uniunea Europeană și, desigur, și pentru România", a afirmat ambasadorul SUA.

Citeşte şi: Ambasadorul SUA: România nu are o viziune pentru viitor. E timpul să își stabilească un nou obiectiv pe termen lung

Klemm a subliniat că România a beneficiat de un context favorabil, nefiind inclusă pe traseele folosite de imigranți pentru a accede în Uniunea Europeană.

"Cred că cetățenii europeni, cetățenii țărilor dezvoltate sunt impresionați de numărul mare de refugiați care au pătruns într-un timp foarte scurt și cred că există o așteptare ca și România să joace un rol în adăpostirea acestor refugiați", a mai precizat Hans Klemm.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ