Hans Klemm: Reprezint Statele Unite nu doar în București și nu doar către demnitarii din București, ci către toată România

| 22 ian, 19:36

Ambasadorul SUA la București, Hans Klemm, care a vizitat vineri mai multe localități din județul Covasna unde trăiesc comunități de romi, a declarat că a fost onorat de invitație, iar această vizită a reprezentat 'o lecție' pentru el.

Diplomatul american a vizitat mai multe școli și grădinițe din comuna Vâlcele, respectiv satele Araci și Hetea, precum și locuințele unor localnici de etnie romă și a avut o întrevedere cu autoritățile locale.

Citește și:  Damian Drăghici: Romii din România sunt departe de ieşirea din criză

'Sunt ambasadorul Statelor Unite ale Americii, dar reprezint Statele Unite nu doar în București și nu doar către demnitarii din București, ci către toată România. Responsabilitatea mea este de a-i reprezenta pe președintele Statelor Unite, Guvernul american și pe cetățenii americani în toată România. Și pentru a înțelege cât mai bine România și provocările pe care le-am putea întâmpina în dezvoltarea parteneriatului dintre țările noastre, este foarte important pentru mine să cunosc cât mai bine toată România. Așadar, deși unii dintre românii pe care i-am cunoscut astăzi sunt foarte defavorizați, sunt foarte săraci, am fost impresionat de ceea ce ați descris dumneavoastră, de dorința acestor copii de învăța și de căldura cu care ne-au primit familiile din Hetea. Deși condițiile în care trăiau sunt extrem de grele, impresia mea a fost că sunt mândri de ceea ce au reușit să realizeze în casele lor', a declarat Hans Klemm, citat de Agerpres.

Ambasadorul SUA la București a vizitat județul Covasna la invitația Asociației OvidiuRo, care derulează programe educative pentru copii din comunitățile defavorizate.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ