Hrebenciuc se scuză în faţa instanţei: Nu am luat bani, sunt sărac. Am doar o casă

| 12 feb, 12:00

Viorel Hrebenciuc, arestat preventiv în Dosarul retrocedărilor ilegale, a declarat, în faţa instanţei care a decis arestarea sa, că el nu a luat niciodată bani de la nimeni, că nu are avere şi că, de fapt, el îi ajută pe săraci. În plus, Hrebenciuc s-a lăudat că, dacă nu şi-ar fi dat demisia de la Camera Deputaţilor, foştii lui colegi nu ar fi dat aviz pentru arestare şi ar fi stat, bine-mersi, în faţa televizourlui.

Fostul deputat PSD, Viorel Hrebenciuc, a fost adus, în ziua de 28 octombrie 2014, la o zi după demisia din Parlament şi imediat după reţinere, la Curtea Supremă, unde s-a discutat propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile.

În mărturia depusă în fața instanţei, Hrebenciuc a negat că i s-ar fi promis o șpagă uriașă şi a încercat să impresioneze spunând că el îi ajută pe oameni, că este sărac, iar averea sa este la vedere, scrie evz.ro. În timpul audierii care a durat mai bine de două ore, Hrebenciuc şi-a condimentat apărarea cu povești și pilde despre viață.

"De buna mea credință să nu vă îndoiți nicio clipă. Mi-am dat demisia din Parlamentul României, am încheiat o carieră de 25 de ani și nu cu inima ușoară. Vă spun sincer că colegii mei nu ar fi votat niciodată încuviințarea arestării mele preventive. Am părerea intimă că și dacă ar fi primit ordine să voteze nu ar fi votat. De aceea am luat această decizie, unilateral, consultându-mă numai eu, cu propria conștiință, și m-am pus la dispoziția justiției. Dacă nu făceam acest lucru în seara aceasta mă uitam la televizor, dar am fost șocat de rapiditatea cu care am fost invitat la DNA Brașov. Am răspuns invitației și mi s-a adus la cunoștință faptul că dosarul pe care îl aveam la DNA Central s-a mutat la DNA Brașov, s-a conexat, că nu mai sunt acuzat de spălare de bani, fără bani.", a spus Hrebenciuc, despre demisia sa din Camera Deputaţilor.

Citeşte şi: BOMBĂ! Viorel Hrebenciuc este primul politician din România descoperit cu conturi secrete în Elveția

Potrivit sursei citate, Hrebenciuc a mai spus că are o avere modestă: "Sunt cunoscut ca genul de om care sare în ajutorul oamenilor și nu cer niciodată nimic. Toată lumea discută în acest sens despre mine. Din asta mi-am făcut, de foarte multe ori, un de glorie. Mulți îmi reproșau că nu iau comisioane. În 25 de ani nimeni nu a spus vreodată că iau bani, cu toate că s-au scris atâtea „nebunii" despre mine. Averea mea este la vedere și se poate verifica. Am o singură casă după o viață de om."

Fostul deputat a vorbit şi despre relaţia cu Ilie Sârbu, dar şi despre Ioan Adam, arestat şi el în acelaşi dosar:

"Relațiile mele cu dl. Sârbu nu sunt prea cordiale. (...) Adam este un profesionist desăvârșit, în opinia mea, dar în același timp, ca om este extraordinar de cicălitor. Oriunde mă prindea, pe hol la Parlament, la prezidiu în Parlament, venea la mine și mă cicălea cu diferite aspecte, abateri din jur etc. Era pornit pe cei de la Bacău, pe Ghelase (șeful Direcției Silvice Bacău, apropiat a lui Hrebenciuc - n.r.), că nu fac, că nu fac ceea ce trebuie să facă. Eu îi explicasem că nu Ghelase este, ci cei de la Romsilva București."

Citeşte şi: ANI cere ÎCIJ lista românilor cu conturi secrete în Elveţia

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ