STENOGRAME din dosarul lui Viorel Hrebenciuc

| 13 feb, 18:15

Au apărut noi stenograme din dosarul lui Viorel Hrebenciuc iar înregistrările se făceau cu un ceas și un reportofon.

Noi stenograme apar din Dosarul Retrocedărilor în care este judecat și fostul deputat PSD Viorel Hrebenciuc. Conform procurorilor, Paltin Sturdza l-a înregistrat pe Gheorghe Ceteraş, cu un ceas şi un reportofon, când au discutat despre terenul obţinut de Sturdza, din care Ceteraş voia 10.000 de hectare, în schimbul intervenţiilor sale.

Unul dintre primii interesaţi de pădurea retrocedată lui Gheorghe Paltin Sturdza a fost şi Gheorghe Ceteraş, care l-a contactat pe Sturdza şi i-a cerut să-i acorde o întâlnire legată de subiectul terenului respectiv, susţin anchetatorii.

Din discuţie rezultă că Gheorghe Ceteraş încerca să intre pe filiera retrocedărilor ilegale şi să cumpere de la Paltin Sturdza teren din suprafaţa de peste 43.000 de hectare de pădure obţinută de Sturdza în urma unei decizii ilegale a instanţei.

"Sturdza: Practic mai e... Da spuneţi, cum aţi auzit de mine? Cum aţi avut telefonul şi astea...

Ceteraş: O să vă spun dumneavoastră... De la domnul (neinteligibil). Eu anul trecut am câştigat 5.050 de hectare.

Sturdza: Câştigat? Prin recuperare?

Ceteraş: Vedeţi dumneavostră... Titlul de proprietate, pus în posesie, tot, tot, tot, tot... Eu într-o lună jumate le-am rezolvat toate. Punere în posesie, tot, tot, tot, tot. Aşa am auzit de dvs...

Sturdza: Dar cine v-a dat numărul meu de telefon?

Ceteraş: Trăim în România, v-am spus... Nu fac parte din băieţii cu ochi... antene... eu îmi văd de treaba mea şi ştiu ce am de făcut... Ă ... un prieten am auzit.

Sturdza: Din Brăila?

Ceteraş: Nu, nu... De pe la Covasna de undeva... Aici aţi avut...

Sturdza: Cu cealaltă treabă... Am înţeles... Dacă e Covasna...

Ceteraş: Da, şi mi s-a spus: «Mă, tu mai ai nişte bani. Poate intri într-o colaborare... Poate o cumperi, poate faci (neinteligibil)». Ce suprafaţă? «43.000 de hectare» Sincer să vă spun, am început să sap. Cât ar fi liber, cât ar fi ocupat, cât ar fi nu ştiu ce, nu ştiu cum... Îmi cer scuze că am făcut treaba asta, dar când venim aici, să ştim ce discutăm...

Sturdza: Păi şi de unde aţi aflat, de la Ocolul Silvic, de unde?

Ceteraş: Domnule, vă spun altceva: eu, titlu-i ăsta, se poate citi, sentinţa e aici, când am câştigat-o, şi într-o lună jumate le-am avut toate la mână. Şi titlul, şi punere în posesie, şi tot. Mai am...

Sturdza: Da, dar câte hectare?

Vasile Cosmin: 5.000...

...

Ceteraş: Da... Ardeleana. Şi tot ei au pe Covasna. Au... în total au fost 17.000 de hectare. Din 17.000 de hectare, ce a fost liber pe Covasna e liber.

Vasile Cosmin: Pe Covasna, noi am cerut doar ce mai este liber.

Ceteraş: Ce mai este liber. Ca să nu mai tărăgănăm cu timpul, (neinteligibil), s-o lălăim, îs libere 5.666 de hectare pe Covasna.".

Potrivit discuţiei redate în anchetatori în documentul citat, Gheorghe Ceteraş a trecut la negocieri cu Paltin Sturdza, întrebându-l ce intenţii are legat de suprafaţa de peste 43.000 de hectare de pădure:

"Ceteraş: Haideţi să trecem la fapte. Dumneavoastră...

Sturdza: Deci dvs. aveţi pădurea asta în posesie?

Ceteraş: Da.

Vasile Cosmin: Da, este în proprietatea dânsului. 5.050 de hectare.

Ceteraş: ...şi ... bine, mai am şi alte bunuri (neinteligibil). Eu am vrut să am o discuţie cu dvs. Altfel, nu ştiu. Vreţi să o vindeţi în stadiul în care e, vreţi să o recuperaţi...

Sturdza: Stai puţin, când spui în stadiul care e la ce te referi? La întinderea pădurii, la...

Ceteraş: Nu, aici dvs. aveţi o sentinţă, nu, e legală, bine, aţi câştigat în revizuire, dar de aici mai sunt paşi. Paşi, că trăim în România. Sunt... Dvs. ştiţi, sunt oameni care din 2007 nu sunt puşi în posesie. Asta e România, ce să mai".

În 22 ianuarie, fostul deputat Viorel Hrebenciuc, fiul acestuia, Andrei Hrebenciuc, deputatul Ioan Adam, senatorul Tudor Chiuariu şi alte 13 persoane au fost trimişi în judecată de procurorii anticorupţie, în dosarul retrocedării ilegale a peste 43.000 de hectare de pădure din judeţul Bacău.

Citeşte şi: Hrebenciuc se scuză în faţa instanţei: Nu am luat bani, sunt sărac. Am doar o casă

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ