TUDOR CHIUARIU, înregistrat în dosarul retrocedărilor: "Nu mi-am ascuns niciodată telefoanele"

| 23 ian, 14:34

Fostul ministru al Justiției Tudor Chiuariu a fost înregistrat de Gheorghe Paltin Sturdza, inculpat în Dosarul retrocedărilor. El a declarat că s-a întâlnit cu Paltin-Sturdza, dar au discutat despre un contract de asistență juridică.

Tudor Chiuariu a declarat vineri că nu are de gând să-şi dea demisia din Senatul în urma trimiterii sale în judecată, susţinând că este nevinovat şi că nu el a semnat contractul despre care vorbesc anchetatorii, nu l-a negociat şi nici nu a stabilit el suma pentru asistenţa juridică. 

Despre contractul de asistenţă juridică despre care procurorii spun că a fost semnat pentru a ascunde faptul că ar fi primit o sumă mare de bani pentru intervenţii privind retrocedarea în cazul lui Gheorghe Paltin Sturdza, Chiuariu a spus că era un contract de asistenţă juridică la fel ca oricare altul, în care nu el a stabilit valoarea.

Citește și: DNA: Chiuariu, acuzat că a cerut 3 milioane de euro pentru ca Paltin Sturdza să primească 6.000 ha pădure


"Nu am stabilit eu valoarea şi nu-mi mai aduc aminte, sunt evenimente de acum cel puţin doi ani. Am fost surprins, mai ales că urmărirea penală în acest dosar este de peste un an de zile şi eu am fost chemat acum o săptămână. M-am întâlnit cu Paltin Sturdza. Este un contract de asistenţă juridică şi am încercat să vedem dacă el mai este în vigoare, pentru că era încheiat de mandatarul domnului Sturdza", a precizat Chiuariu.

Referitor la acuzaţia procurorilor că şi-ar fi lăsat telefoanele în maşină când a avut întâlniri cu Paltin Sturdza, Chiuariu a spus: "Nu-mi aduc aminte, dar eu cu siguranţă nu mi-am lăsat telefoanele".

"Eu sper să fie ridicată măsura controlului judiciar, pentru că nu este niciun motiv să fie luată. Nu mă simt vinovat. În niciun fel nu mă simt vinovat. Totul s-a desfăşurat în baza unui contract de asistenţă juridică pe care nu l-am semnat eu, nu l-am negociat eu şi există un metru cub de acte, dosare de instanţe, corespondenţe cu autorităţile. Ceea ce trebuie să înţelegem este că exista şi există în continuare o hotărâre irevocabilă şi executorie. După părerea mea, nu poţi să faci trafic de influenţă ca să pui în executare o hotărâre judecătorească. În orice stat de drept, o hotărâre judecătorească trebuie pusă în executare", a mai spus Tudor Chiuariu.

În interceptări, Tudor Chiuariu îi dădea asigurări lui Paltin Sturdza că va beneficia de bunăvoința tuturor factorilor de decizie și că nimeni nu vrea să frâneze procesul sau să compromită interesele. Înregistrarea discuției a ajuns în mâinile procurorilor DNA. Este vorba de două discuții. 

Tudor Chiuariu a fost trimis în judecată în acest caz, alături de Viorel Hrebenciuc.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ