ÎCCJ: fraţii Sile şi Nuţu Cămătaru rămân în arest preventiv

| 22 iun, 2013

Fraţii Vasile şi Ion Balint, cunoscuţi ca Sile şi Nuţu Cămătaru rămân în arest preventiv, după ce Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a anulat decizia Curţii de Apel Bucureşti şi a dispus prelungirea măsurii arestării preventive în cazul lui Vasile Balint şi Marian Sîrbu.

"Admite recursul PÎCCJ - DIICOT, Serviciul Teritorial Bucureşti. Casează în parte încheierea atacată şi rejudecând în fond admite propunerea de prelungire a măsurii arestării preventive a inculpaţilor Balint Vasile şi Sîrbu Marian şi dispune prelungirea măsurii arestării preventive pe o durată de 30 de zile de la 22 iunie la 21 iulie inclusiv. (...) Respinge recursurile tuturor inculpaţilor", se arată în minuta deciziei ÎCCJ, citată de Agerpres.

Magistraţii CAB au respins pe 19 iunie cererea procurorilor DIICOT de prelungire a măsurii arestării preventive în cazul lui Vasile Balint, zis Sile Cămătaru, şi a lui Marian Sîrbu, zis Box, în dosarul privind conflictul cu gruparea Sportivilor.

CAB a admis prelungirea măsurii arestării preventive pentru fratele lui Sile, Ion Balint, zis Nuţu Cămătaru, şi pentru inculpaţii Andrei Cristian Bădulă, zis Moş Ene, Radu Cristian Roşca, Gigi Daniel Chiraş, Alexandru Ionuţ Stoica, Gabriel Robert Buşă, Alexandru-Răzvan Vasile şi Adrian Răducu Bică, zis Aţă.

Hotărârea a fost atacată cu recurs la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie atât de procurori, cât şi de inculpaţii pentru care fusese prelungită măsura arestării preventive.

CAB a luat în discuţie pe 19 iunie propunerea procurorilor Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism de prelungire a mandatului de arestare preventivă pentru fraţii Sile şi Nuţu Cămătaru şi pentru alte opt persoane implicate în conflictul cu gruparea Sportivilor, 'în scopul asigurării supremaţiei la nivel infracţional în municipiul Bucureşti', după cum susţin procurorii.

În luna februarie, procurorii DIICOT şi ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Bucureşti şi Direcţiei de Investigaţii Criminale au efectuat percheziţii domiciliare în cadrul unei acţiuni de amploare în vederea destructurării clanurilor 'Cămătarilor' şi 'Sportivilor', specializate în săvârşirea de infracţiuni de violenţă.

În urma percheziţiilor, poliţiştii au ridicat aproape 200.000 de lei, 33.000 de euro, 3.400 de dolari, opt arme de foc şi muniţie aferentă acestora, dar şi mai multe maşini care aparţineau membrilor grupărilor.

De asemenea, oamenii legii au confiscat mai multe laptopuri, telefoane mobile, carduri de memorie, cartele SIM, aproximativ un kg de aur, peste 10 grame de droguri, nouă ceasuri, dar şi mai multe înscrisuri pe care le foloseau pentru a întreprinde activităţi de camătă precum documente bancare, contracte de vânzare-cumpărare, contracte de împrumut şi mai multe agende.

La propunerea anchetatorilor, Tribunalul Bucureşti a decis pe 23 februarie arestarea preventivă a 29 de membri ai celor două clanuri.

Procurorii susţin că activitatea membrilor grupărilor s-a desfăşurat pe două paliere infracţionale. Astfel, în perioada 2008 - 2012, în spaţiul public, între membrii celor două grupări rivale au avut loc conflicte stradale în care s-au folosit inclusiv arme de foc, în scopul asigurării supremaţiei la nivel infracţional în municipiul Bucureşti, situaţii ce au avut drept consecinţă directa punere în primejdie a vieţii şi integrităţii corporale a membrilor grupării, dar şi a unor terţe persoane.

În al doilea rând, procurorii DIICOT au documentat şi activitatea infracţională a învinuiţilor, constând în aceea că au săvârşit infracţiuni de violenţă, generatoare de beneficii financiare substanţiale, în principal în materia acordării/recuperării unor împrumuturi de bani cu camătă.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ