IGSU: Situaţiile de urgenţă în mediul medical au CRESCUT cu 15% faţă de anul trecut

| 16 iul, 16:58

Numărul situaţiilor de urgenţă a crescut cu 15% în primele şase luni ale acestui an faţă de perioada similară din 2014, în special ca urmare a creşterii solicitărilor de răspuns pentru prim ajutor medical calificat, potrivit unui comunicat al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă transmis joi, transmite Agerpres.

 

Anul acesta la nivel naţional au fost înregistrate 193.169 urgenţe, în medie 1.067 pe zi. Din totalul acestora 188.076 au fost gestionate de serviciile profesioniste pentru situaţii de urgenţă, cu o medie zilnică de 1.039 de intervenţii, un procent de 87% fiind reprezentat de intervenţiile serviciilor mobile de urgenţă, reanimare şi descarcerare, urmat de incendii şi alte situaţii de urgenţă, cele mai multe înregistrându-se în zona de competenţă a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti-Ilfov.

În urma misiunilor derulate în cooperare cu celelalte componente ale Sistemului Naţional de Management al Situaţiilor de Urgenţă au fost salvaţi peste 2.500 de adulţi şi 350 de copii şi protejate bunuri de peste 1,5 miliarde lei.

Serviciile mobile de urgenţă, reanimare şi descarcerare au asistat peste 155.500 de adulţi şi 16.500 de copii acţionând, în medie, la 930 de cazuri pe zi, timpul mediu de răspuns fiind de 11 minute.

În cele 13 centre de pregătire/ formare paramedici de la nivel naţional au fost instruite în acordarea primului ajutor calificat peste 1.000 de persoane. Pentru a răspunde solicitărilor de acordare a primului ajutor calificat zilnic la nivel naţional 278 de ambulanţe SMURD sunt pregătite să intervină operativ.

În prima jumătate a anului pompierii au lichidat peste 12.150 de incendii, numărul acestora fiind în creştere cu 26% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Media zilnică a acestui tip de intervenţie a fost de 67 de misiuni, înregistrându-se un timp mediu de răspuns de 13 minute.

Cele mai multe incendii s-au produs la vegetaţie uscată (4.418), fiind urmate de cele la locuinţe (3.340), anexe gospodăreşti (1.238) şi mijloace de transport (790). Principalele cauze de generare a incendiilor rămân instalaţiile electrice, coşurile de fum defecte ori necurăţate, focul deschis, fumatul, acţiunile intenţionate sau alte împrejurări.

Pentru reducerea şi preîntâmpinarea situaţiilor de urgenţă inspectorii de prevenire din cadrul inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă au desfăşurat peste 31.000 de controale în urma cărora au fost constatate aproximativ 125.000 de nereguli şi aplicate peste 82.000 de sancţiuni, cuantumul amenzilor ridicându-se la 16,557 milioane de lei.

În altă ordine de idei, specialiştii IGSU au verificat documentaţiile tehnice şi au emis peste 4.300 de avize şi autorizaţii de securitate la incendiu şi protecţie civilă.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ