IMPRESIONANT! Cine a salvat o fetiță de trei ani, pierdută în sălbăticia Siberiei. Citește-i povestea!

| 13 aug, 2014

O fetiţă de trei ani s-a pierdut în sălbăticia Siberiei şi a fost salvată dintr-o zonă înconjurată de urși și lupi. A fost salvată de cățelușui ei care a condus echipele de salvare la ea, unsprezece zile mai târziu.

Karina Chikitova a fost descoperită în iarba înaltă, după ce a rătăcit departe de casa ei de pe 29 iulie, declară salvatorii. Se pare că fetița și-a urmat tatăl, împreună cu câinele ei, când a părăsit casa din Olom, înainte de a a se pierde in taiga, o zonă apropiată de Republica Sakha.

Karina a supraviețuit mâncând afine și bând apă din rău, dar cântărea doar 10 kilograme, atunci când a fost desoperită, scrie The Siberian Times.

Afanasiy Nikolayev, purtătorul de cuvânt al Serviciilor de Salvare din Republica Sakha a declarat ca cel care a salvat-o a fost câinele ei, care s-a întors acasă cu două zile înainte ca ea să fie găsită.

"Acela a fost momentul ]n care inimile noastre au înghețat, pentru că am fost convinși că doar avându-l alaturi, Karina avea șanse de supraviețuire - noapțile, în Yakutia, sunt foarte reci și, în anumite zone, deja temeperaturile au devenit negative.", a declarat domnul Nikolayev.

 

"Dacă ar fi fost alături de câinele ei, să îl îmbrăţişeze, ar fi avut o șansă să se încălzească noaptea și să supraviețuiască. Atunci când câinele s-a întors, am crezut că s-a terminat - chiar dacăp ar fi fost în viață - și șansele ar fi fost minime - atunci, ea ar fi pierdut orice speranță. Am fost distruși."

Totuși, NTV raportează cum câinele a ajutat salvatorii să găsească fetișa, care era conștientă și arată "surprinzător de bine". Domnul Nikolayev a spus că echipa a văzut urme de picioare goale, determinându-i să creadă că nu ar fi intrat în pădure, din cauza bețelor ascuțite.

Acesta completează: "Dimineața, aproape imediat după ce am început căutările - nu am mers mai mult de 20 metri -, am vazut-o pe Karina în iarbă. Ne-am grăbit spre ea, i-am adus puțin ceai și am dus-o la mașină, pentru a o vedea medicii".

Aproape 100 persoane au participat la căutarea Karinei, alături de vânători și soldați de la forțele speciale.

Karina este, acum, îngrijită într-un spital din Yakutsk, unde îți revine treptat.

 

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ