INSCOP: Românii se consideră neinformaţi cu privire la activitatea PE şi a europarlamentarilor români

| 19 mai, 2014

69% dintre români se consideră mai degrabă neinformaţi cu privire la activitatea Parlamentului European, iar 68,4% - în ceea ce priveşte activitatea europarlamentarilor români, se arată într-un sondaj INSCOP Research.

Sondajul INSCOP Research arată că 26,9% dintre cei intervievaţi se consideră mai degrabă informaţi în privinţa activităţii europarlamentarilor români şi 26%, în cazul activităţii Parlamentului European. În ceea ce priveşte Consiliul European, 23,4% se consideră informaţi, iar 70,5% mai degrabă neinformaţi, în timp ce 22% s-au declarat mai degrabă informaţi în legătură cu activitatea Comisiei Europene, iar 72,3%, mai degrabă neinformaţi.

Sondajul arată că 68,6% dintre români se consideră cetăţeni europeni, 27,7% nu îşi atribuie această calitate, în timp ce 3,8% nu ştiu sau nu răspund.

41,5% dintre respondenţii sondajului INSCOP consideră că integrarea României în UE nu a adus nici avantaje, nici dezavantaje, faţă de 33,9%, care credeau acest lucru la sondajul din aprilie 2013. Pe de altă parte, 35,2% dintre respondenţii sondajului consideră că aderarea la UE a adus mai degrabă avantaje, faţă de 35% în sondajul realizat în aprilie 2013.

Sondajul a fost realizat în perioada 1 - 7 mai 2014 pe un eşantion de 1.056 de persoane şi este reprezentativ pentru populaţia României de 18 ani şi peste 18 ani. Eroarea maximă admisă a datelor este de ± 3%, la un grad de încredere de 95%, iar tipul eşantionului este multi-stratificat, probabilistic.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ