Instanța ridică sechestrul pus de DNA pe conturile a șase firme în dosarul deputatului Sebastian Ghiță

| 07 iul, 20:03

Judecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție a decis marți ridicarea sechestrului asigurător pus de procurorii DNA pe conturile a șase firme despre care procurorii DNA afirmă că sunt controlate de deputatul Sebastian Ghiță.

Este vorba de SC 360 Revolution SRL, SC Asesoft Internațional SA, SC Ridzone Computers SRL, SC Q Net Internațional SRL, SC Studio Harry SRL și SC A&S World Travel SRL, transmite Agerpres.

Instanța a admis contestațiile formulate de aceste firme împotriva ordonanței din 24 iunie 2015 emisă de procurorii DNA-Serviciul Teritorial Ploiești.

Judecătorii au desființat, în parte, ordonanța procurorilor și au înlăturat luarea măsurii asiguratorii constând în indisponibilizarea sumelor existente în conturile bancare, precum și a popririi sumelor ce urmează a fin încasate în conturile firmelor.

Tot în dosarul deschis de procurori lui Sebastian Ghiță, magistrații au ridicat sechestrul pus pe conturile bancare și acțiunile deținute de Radu Bogdan Nedelcu și Bogdan Padiu.

Decizia este definitivă.

Pe 24 iunie, procurorii DNA Ploiești au dispus luarea măsurii asigurătorii constând în indisponibilizarea prin instituirea sechestrului asupra sumelor existente, precum și poprirea celor ce urmează a fi încasate în conturile aparținând unui număr de 51 de societăți comerciale, care ar fi controlate de deputatul Sebastian Ghiță.

Sechestrul a fost aplicat până la concurența sumei de 129.343.768 lei, cu excepția fondurilor alocate plății salariilor angajaților și celor destinate achitării datoriilor către bugetele publice.

Tot atunci, procurorii DNA au dispus sechestru asupra bunurilor mobile, bunurilor imobile, acțiunilor și părților sociale deținute, sumelor existente în conturile bancare, precum și poprirea sumelor ce urmează a fi încasate în conturile aparținând lui Sebastian Ghiță și altor 24 de persoane, fără limită de sumă, în vederea asigurării confiscării speciale și confiscării extinse.

Procurorii DNA Ploiești îl acuză pe deputatul Sebastian Ghiță de săvârșirea mai multor infracțiuni, printre care trafic de influență, complicitate la schimbarea, fără respectarea prevederilor legale, a destinației fondurilor europene, spălare de bani, în formă continuată, evaziune fiscală, în formă continuată, coruperea alegătorilor și efectuarea de operațiuni financiare, ca acte de comerț, incompatibile cu funcția, în formă continuată.

Tag-uri: DNA, Sebastian Ghita
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

0 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ