PATRONUL unei firme de salubritate a fost reținut

| 08 iul, 16:28

Patronul firmei de salubritate Urban SA, Teodor Gabriel Florescu, a fost reţinut de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti, el fiind acuzat de evaziune fiscală.

În acelaşi dosar, au mai fost reţinute alte două persoane, Sena Marica şi Eleonor Marica, toţi urmând a fi prezentaţi Tribunalului Bucureşti cu propunere de arestare preventivă.

De asemenea, alte patru persoane, Mihai Mieluţă, Mihai Lenuţa, Mihai Cornel şi Radu Franţ, au fost puse sub control judiciar pentru 60 de zile.

Reţinerile în acest dosar vin după ce marţi poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice din IGPR au efectuat 18 percheziţii în Bucureşti, Ilfov, Vâlcea şi Suceava, printre care şi la firma de salubritate Urban, pentru destructurarea unei reţele infracţionale specializate în evaziune fiscală, prejudiciul în acest caz ridicându-se la aproximativ 23.000.000 de euro.

Potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti, pentru a se sustrage de la plata TVA şi a impozitului pe profit, Teodor Gabriel Florescu a organizat împreună cu Eleonor Marica un circuit fictiv de documente, în care au fost interpuse mai multe firme (în cadrul cărora aveau calitate de asociaţi şi/ sau administratori ceilalţi inculpaţi), înregistrând astfel achiziţii de servicii fictive de servicii de sortare a deşeurilor şi servicii de închiriere a unor utilaje.

O altă modalitate utilizată de Teodor Gabriel Florescu pentru a se sustrage de la plata de TVA a fost aceea de a înregistra în contabilitatea societăţii comerciale al cărei asociat şi administrator este, mai multe achiziţii fictive de terenuri la un preţ supraevaluat, de aproximativ 180 ori mai mare decât preţul pieţei.

Prejudiciul total adus bugetului de stat este compus din sumele de 52.624.478,44 lei reprezentând TVA de plată şi impozit pe profit aferente achiziţiilor fictive de servicii şi respectiv de 23.866.320 lei reprezentând TVA de plată aferentă tranzacţiilor imobiliare.

În privinţa celor patru persoane puse sub control judiciar, procurorii susţin că, în perioada 2008-2010, acestea au derulat operaţiuni contabile fictive prin care au tranzacţionat produse petroliere precum şi alte bunuri mobile sau imobile, prin intermediul unor firme fantomă, în vederea deducerii de taxe şi impozite ori în scopul reciclării unor sume de bani provenite din infracţiuni.

Potrivit datelor de la Registrul Comerţului, Teodor Gabriel Florescu deţine 58,98% din acţiunile firmei Urban SA Bucureşti, companie aflată în insolvenţă.

Tag-uri: DNA, PLATA TVA, retinere
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ