Tăriceanu vrea ministerul Finanţelor sau Economiei

| 02 dec, 2014

Preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a discutat marţi dimineaţă la Palatul Victoria cu premierul Victor Ponta.

Discuţia de la Palatul Victoria, dintre premierul Victor Ponta şi preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, s-a încheiat. Contrar informaţiilor despre ministerele vizate de oamenii lui Tăriceanu, preşedintele Senatului susţine că nu a vorbit despre aceste lucruri cu premierul. Totuşi, după expunerea temelor abordate în cadrul întâlnirii, Tăriceanu a recunoscut două dintre ministerele revendicate de PLR: Finanţele şi Economia.

"Văd diverse speculaţii. Nu am făcut niciun fel de negociere cu privire la posturi sau structura Guvernului. Am discutat despre calendarul acţiunilor care urmează să fie derulate în legăturp cu bugetul: negocierea cu FMI, trimiterea Bugetului la Parlament, câteva zile ar trebui să dureze dezbaterile în comisie şi discuţia în plen şi aprobarea Bugetului. Ne-am propus ca în jurul datei de 20 decembrie aceste proceduri să fie încheiate. Am trecut în revistă subiectele politice importante, care fac parte din programul de guvernare. Este posibilp o remaniere a Guvernului, dar mai important e să discutăm despre temele politice. Cele mai importante sunt proiectul de reviziuire a Constituţiei, regionalizarea, legile electorale (cu accent e votul românilor din străinătate, problemă care trebuie rezolvată până în 2016)", a declarat Tăriceanu.

Liderul Partidului Naţional al Mediului (redenumit PLR), susţine că nu s-a stabilit momentul intrării la guvernare şi nu s-au făcut calcule în privinta portofoliilor. "O să ne mai consultăm. Trebuie să ţinem cont de priorităţi", a declarat Tăriceanu. După doar câteva secunde, fostul premier liberal a fost întrebat dacă, pentru atingerea propriilor obiective, PLR va solicita ministere precum cel al Finanţelor sau al Economiei. Răspunsul acestuia a fost scurt: "Da."

Marţi după-amiază, Ponta va avea întâlniri succesive la Parlament cu grupurile parlamentare ale PSD, PC şi cu liberalii lui Tăriceanu, dar şi cu grupul minorităţilor naţionale.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ