Iohannis: ”E obligatorie modificarea legislației privind imunitatea”. Ponta: ”Voi da avize pentru toți”

| 12 noi, 2014

Victor Ponta și Klaus Iohannis, au dezbătut, miercuri seară, drepturile miniștrilor în comparație cu cele ale celorlalți cetățeni ai României, în cea de a doua dezbatere înaintea alegerilor prezidențiale.

”E decizia CCR pe care USL a reglementat-o în Comisia de revizuire a Constituției. Ieri dl Iohannis făcea două confuzii, ca parlamentarii au imunitate totală, nu e așa. Ce voi face ca președinte, la președinte se dau avizele pentru miniștrii care nu sunt parlamentari, voi da pentru toți. Nu poți să renunți ca președinte la imunitate doar dacă îți dai demisia”, a afirmat Ponta.

”Problema trebuie mult simplificată. Imunitatea e mult discutată. Cea mai durabilă soluție ar fi să lăsăm imunitatea doar acolo unde e vorba de votul politic și opinia politică. E obligatorie modificarea legislației în această privință. Justiția trebuie să își urmeze cursul indiferent dacă o Cameră votează sau nu o chestiune. Doar pentru vot și opinia politică trebuie lăsată imunitatea”, a spus și Iohannis.

”Luăm săptămâna viitoare legea privind imunitatea parlamentarilor din Germania și o transpunem în România? Eu vă asigur că PSD o votează”, a replicat Ponta. ”Eu sunt în favoarea oricărei propuneri, dar de ce să aşteptăm până săptămâna viitoare? Haideți să dăm împreună un semnal românilor și să terminăm cu amnistierea și grațierea. Haideţi să votăm, se poate face, vineri se poate vota. Dacă nu vă este frică de baroni”, a spus și Iohannis.


”Ştiţi când vreau să convocăm Parlamentul? Marţi, când mergeţi dvs. la Înalta Curte”, a reacționat candidatul PSD:

”Staţi liniştit, că se va rezolva cum trebuie”, a încheiat Klaus Iohannis.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ