Iohannis, Ponta și Isărescu au discutat despre aderarea la euro. Urmează consultări cu partidele

| 28 mai, 13:59

Preşedintele Klaus Iohannis a discutat joi, la Palatul Cotroceni, cu prim-ministrul Victor Ponta şi guvernatorul Băncii Naţionale a României, Mugur Isărescu, despre procesul aderării ţării la zona euro, urmând ca şeful statului să organizeze consultări cu partidele parlamentare pentru un consens în această direcţie.

"Având în vedere complexitatea deosebită a procesului de aderare la zona euro, domnul preşedinte Klaus Iohannis a lansat consultări pe această temă, astfel încât România să fie cât mai bine pregătită iar adoptarea euro să fie în beneficiul tuturor cetăţenilor", arată Administraţia Prezidenţială într-un comunicat citat de Agerpres.

Potrivit sursei citate, discuţiile purtate de preşedintele Iohannis cu premierul Ponta şi guvernatorul Isărescu au avut în vedere identificarea principalelor etape şi responsabilităţi economice şi instituţionale ale procesului de trecere la euro, conform angajamentelor asumate de Guvern în cadrul Programul de convergenţă 2015-2018.

În cadrul discuţiilor s-a decis înfiinţarea unui Comitet de Coordonare a procesului de adoptare a monedei comune, care să asigure proiectarea, coordonarea şi monitorizarea etapelor şi responsabilităţilor implicate pentru atingerea acestui obiectiv.

Administraţia Prezidenţială precizează că în perioada următoare şeful statului va organiza consultări cu partidele politice, pentru identificarea unui consens politic naţional privind aderarea României la zona euro.

"Un asemenea consens va permite adoptarea unei strategii naţionale de trecere la euro şi a unui calendar riguros de măsuri economice, monetare, legislative şi instituţionale, care să asigure României un parcurs economic stabil şi predictibil", se arată în comunicat.

Şeful statului i-a invitat joi la Cotroceni pe premierul Victor Ponta şi guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, pentru a discuta despre procesul aderării României la zona euro.

Citeşte şi: Mugur Isărescu: Creșterea economică actuală a României este nu doar robustă, ci și sustenabilă

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
28 mai, 17:21
LENIN SI STALIN
BAI,TOVARASI ROMANI,PRIETENII NOSTRI
AM LUPTAT IMPREUNA IN 1887,SI V-ATI ELIBERAT DE SUB HOTII SI PRIMITIVII DE
TURCI,IN 44.I-AM CAFTIT PE NAZISTI,CARE V-AU FURAT TOT, IN 100 DE ANI,SI AC
UM VA FURA DIN NOU.NOI,NU V-AM FURAT NIMIC.ATI PLATIT NISTE DAUNE DE RAZBOI-VEZI ODESA SI SEVASTOPOL-,DAR IN 1953,AM PLECAT DE BUNA VOIE.NE BUCURAM CA,DUPA CRIMINALUL SI SIFILITICUL DE BASINESCU-O SA MOARA IN
INCHISOARE,IN SIBERIA-,VEDEM CA VA INTELEGETI INTRE CONDUCATORI.NE BU
CURA CA JOHANIS,PONTA SI MASONUL ISARESCU-STA DE MULT LA BANCA,
CAM 25 DE ANI,DEH,MASONERIA !!!!-V-ATI INTALNIT SA LAMURITI UNDE A GRESIT
TEMBELUL DE RETARDAT BASINESCU.UN TOVARASESC SALUT DE LA NOI.
NU-L MAI LASATI PE DEMENTUL DE BARCAGIU,SA VA ATATE.NU-L BAGATI IN
SEAMA.E GRAV BOLNAV.DIN SURSE AM AFLAT CA, I-A MANCAT, CIORILE ,PUTA !!
28 mai, 23:11
Mircea
Nou in romania
Dacă vei începe să cultivi gânduri de prosperitate, imaginându-ţi că eşti un om foarte bogat înconjurat de un ocean de energie mentală şi înotând într-o mare a abundenţei, corpul şi mintea ta vor intra instantaneu pe vibraţia prosperităţii, iar tu vei începe să atragi literalmente, la fel ca un magnet, tot ceea ce îţi e necesar pentru a deveni bogat. Asta scrie celebrul Bob Proctor în cartea ”Te-ai născut bogat”. Căutăm urgent colaboratori part-time care vor să câștige bani în timpul liber, într-un proiect unic la nivel mondial. Oferim contract de comision. Pentru mai multe detalii, trimiteți mesajul PROIECT la adresa de email: [email protected]

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ